POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Lustigs RBK förlorade igen – mästarna på dekis: “Man börjar fundera lite”

Rosenborg förlorade igen och har nu blott sju poäng på sju matcher. Mikael Lustig är kritisk till laget.
- Vi har inte fått in samma klasspelare som vi tappat, säger han till fotbollskanalen.se.

Norska mästarna Rosenborg har fått en dålig start på säsongen och är efter sju matcher tolva. Under måndagen förlorade man mot bottenlaget Haugesund hemma på Lerkendal, lagets fjärde förlust hittills i serien. Mikael Lustig, högerback i RBK, medger att säsongsinledningen inte varit vad den borde.

- Den är inte bra alls. Vi har inte tagit de poäng vi har velat. Det är fortfarande en väldigt jämn serie, så vi hoppas fortfarande på guld. Men med den start vi fått så börjar man ju fundera lite.

Vad är det som inte fungerat?
- Det lättaste att se är att vi ju har tappat många bra spelare och inte fått in samma klasspelare som vi tappat.

Förutom spelartapp har laget också en ny tränare till den här säsongen, Jan Jönsson, och Lustig menar att det kanske varit lite väl stora förändringar för att spelet ska kunna fungera direkt.

- Det är alltid svårt att spela in ett helt nytt lag och en hel ny nacklinje, det tar ju alltid en tid. Men jag har en stor tro på det här och hoppas fortfarande på guld.

Lustig gjorde ju succé i landslaget i matchen mot Moldavien när han gjorde 1-0 till Sverige. Efter matchen sa han att han var redo att lämna Rosenborg och testa på något nytt, samtidigt som klubben ville förlänga med honom. Statusen är densamma nu.

- Vi hade väl snack i vintras och då var jag ganska tydlig på att jag ville pröva på något nytt, men jag har alltid sagt att kommer det inte någon klubb som jag verkligen vill gå till så kan jag absolut tänka mig att stanna i Rosenborg.

Men inget snack med Rosenborg om förlängning just nu?
- Nej, det är det inte.

Hur ser det ut med intresset från andra klubbar?
- Jag vet att det är en del klubbar som följer mig men ingenting som är riktigt konkret. Vi får se vad som händer i sommar.

Om en vecka tar Hamrén ut sin EM-kvaltrupp till matcherna mot Moldavien och Finland. Då är Lustig given – som menar att två segrar är allt som räknas i matcherna i början av juni.

- Ja, absolut, ska vi vinna gruppen så måste vi vinna alla matcher som är kvar. Det är absolut målet. Skulle vi tappa poäng så är det väl inte hela världen, för vi har fortfarande en god chans att bli tvåa. Men det är klart att det är sex poäng som gäller.

Publicerad 2011-05-17 kl 11:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå