Mali tog brons i Afrikanska

Andra ligor och cuper

Mahamadou Samassa gled enkelt på mage i det regnvåta gräset precis när han nickat in 1—0 till Mali i bronsmatchen i Afrikanska mästerskapen. Ghana stod för motståndet i Port Elizabeth, Sydafrika.

Lagen möttes även i motsvarande match i fjol, då vann Mali med 2—0. Den här gången blev det 3—1.

Efter några minuter av andra halvlek hade Mali utökat ledningen från första halvlek genom Seydou Kéita.

Kéita, tidigare i Barcelona och nu i kinesiska Dalian Aerbin, har tidigare sagt om sitt inbördeskrigsdrabbade land:

- Det finns inget som går att jämföra med att skänka glädje till ett land som lider.

Nu fick laget en bronspeng att glädjas åt.

Ghana gjorde ett tröstmål mot slutet och hade kunnat vara ännu närmare om Mubarak Wakaso, tidigare i matchen, inte skjutit en straff högt, högt över. Mali gjorde 3—1 på tilläggstid.

Finalen spelas mellan Nigeria och Burkina Faso på söndagen.

Publicerad 2013-02-09 kl 20:55