Mario Gomez gjorde hattrick - och hjälpte Dortmund på traven

Andra ligor och cuper

Bayern München tvålade till ligatvåan Bayer Leverkusen rejält. Det blev 5-1 efter ett äkta hattrick av Mario Gomez.

Borussia Dortmund såg länge ut att ha en ointaglig ledning i Bundesliga. Efter en period med sämre spel har den en gång så överlägsna ledningen nu krympt till fem poäng. Tredjeplacerade Bayern München hjälpte dock Dortmund på traven när man besegrade andraplacerade Bayer Leverkusen på söndagen.

Den Dortmund främst ska tacka är målkungen Mario Gomez. Den spanskättade tysken gjorde ett äkta hattrick inom loppet av 17 minuter i första halvlek.

Bayern fick även med sig ett självmål (av Simon Rolfes), och fransmannen Franck Ribery fullbordade utklassningen när han satte 5-1 i den 75:e minuten. Då hade Eden Derdiyok stuckit i mellan med en reducering.

Senare på söndagen spelar Dortmund mot Freiburg - om de gulsvarta vinner den matchen kommer laget leda Bundesliga med åtta poäng med fyra omgångar kvar.

Publicerad 2011-04-17 kl 18:17