POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
11å

Marta lämnade träning - bänkades

Umeå IK leder damallsvenskan med tre matcher kvar att spela efter 5-0-segern över Sunnanå på lördagen. Mest anmärkningsvärt från matchen: Umeå straffade Marta med en plats på avbytarbänken.
-Hon har inte följt de normer och värderingar som vi satt upp inom laget och därför satt hon på bänken i dag, säger Umeås tränare Andrée Jeglerts till Västerbottens Folkblads nätupplaga.

Enligt uppgifter till tidningen ska Marta ha lämnat en träning i veckan.
-Det vill jag inte kommentera därför det är något vi sköter internt. Men om spelare och ledare inte följer de regler som gäller måste jag vidta åtgärder. Vi visar också att dessa är kolossalt viktiga för oss, ingen spelare är större än laget, säger Jeglertz.

Madeleine Edlund blev tvåmålsskytt i en match Umeå IK dominerade totalt. Linköping, två poäng bakom, har en match mindre spelad.

Malmös Manon Melis drygade ut sin ledning i skytteligan med lagets tre mål i 3-1-segern över Umeå Södra. Malmö befäste därmed sin tredjeplats i serien. Göteborg verkar inte sakna Lotta Schelin i anfallet. Linnea Liljegärd och Sara Lindén blev tvåmålsskyttar i 5-0-segern över Bälinge.

Kristianstad tog en knapp seger över Hammarby, Frida Pettersson gjorde matchens enda mål i 24:e minuten. Lika knapp blev Djurgårdens seger över Örebro, 2-1 med Stockholmsmål av Victoria Svensson.

I och med Umeå Södras förlust är laget i praktiken klart för nedflyttning. Med två matcher kvar kan maximalt sex poäng bärgas, och det är vad som krävs för att nå Sunnanå ovanför strecket. Sunnanå har tre matcher kvar att spela och 46 mål bättre målskillnad.

TT

Publicerad 2008-09-20 kl 22:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå