Mexikansk CL-seger igen

Andra ligor och cuper

Igår spelade Champions League-final för Concacaf-länderna mellan Montreal Impact och Club America. Mexikanarna drog det längsta strået och van  med 4-2

Den argentinske anfallaren Dario Benedetto gjorde hattrick när mexikanska Club America vann Concacaf-ländernas Champions League-final. Det blev 4—2 mot kanadensiska Montreal Impact och Club America är därmed klart för VM för klubblag.

Det blev 1—1 i den första matchen i Mexico City i förra veckan och Montreal hade en 1—0-ledning i halvtid i hemmamatchen. Men i den 50:e minuten klev Benedetto in i handlingen och slog in kvitteringen på volley. Oribe Peralta gjorde sedan 2—1 innan Benedetto kompletterade sitt hattrick med mål i den 66:e och i den 81:a minuten.

Mexikanska lag har nu vunnit Champions League i Concacaf tio år i följd.

Concacaf är fotbollssammanslutningen för länderna i Nord- och centralamerika samt Karibien.

Publicerad 2015-04-30 kl 08:41