POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

MLS-klubb bekräftar intresse för Mellberg: "Fantastisk spelare"

Foto: Bildbyrån

Olof Mellberg

Olof Mellberg är på väg till Toronto.

Klubbens sportchef Paul Mariner bekräftar intresset:

- Han är en fantastisk spelare, säger han till fotbollskanalen.se.

Olof Mellberg är klubblös efter att kontraktet med Olympiakos har gått ut. Goal.com har skrivit att den svenske mittbacken kan vara på väg till Toronto - och till fotbollskanalen.se avslöjar MLS-klubbens sportchef Paul Mariner intresset.

- Inget är klart och därför vill jag inte säga för mycket. Men varför skulle vi inte vara intresserade av Mellberg? Han är en fantastisk spelare som gjorde ett otroligt bra EM.

Toronto ligger sist i tabellen med bara 16 poäng. Därför vill klubben värva Mellberg för att styra upp lagets svaga defensiv. Och det finns gott om pengar att spendera. Toronto FC har samma ägare som ishockeylaget Maple Leafs och basketlaget Raptors. Ekonomiskt är klubben en av de absolut starkaste i MLS.

För några veckor sedan sparkades den holländske tränaren Aaron Winter. Nu leds laget av engelske sportchefen Paul Mariner, som tidigare har tränat Plymouth. Som spelare gjorde Mariner 35 landskamper för England och tillhörde lag som Arsenal och Ipswich.

Tidigare har det ryktats om att Everton vill ha Mellberg, men nu ser han alltså ut att hamna i Toronto. Där blir han lagkamrat med bland annat tyske Torsten Frings.

Lag i MLS får ha tre så kallade "designated players", som får ha högre lön än 350 000 dollar (2 500 000 kronor) om året. Toronto bytte nyligen bort en av sina designated players, Julian de Guzman, till Dallas - vilket nu alltså gör plats för Mellberg.

Publicerad 2012-07-15 kl 19:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå