Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Morsay berättar om kaosartad tid i Rumänien: "Många skandaler"

Andra ligor och cuper

Det har varit en turbulent tid i Dinamo Bukarest för Jonathan Morsay.
För Fotbollskanalen berättar svensken om fansens besök på träningar, hur lagkamrater försökte motarbeta utländska spelare och glädjen över att rädda klubben kvar i den rumänska högstaligan.
- Det var som en berg- och dalbana, säger Morsay.

Foto: Bildbyrån

Jonathan Morsay har spelat för svenska klubbar som Gif Sundsvall och Brage, men lämnade Sverige för spel i Chievo vintern 2020. Där hade dock Morsay svårt att ta en plats och i vintras lånades han därför ut till rumänska Dinamo Bukarest.

Där har Morsay fått gott om speltid, men hans tid i den rumänska storklubben har också kantats av turbulens berättar han för Fotbollskanalen.

- Det var som en berg- och dalbana. När jag kom dit hade det börjat gå lite tuffare för klubben och när jag kom fortsatte det gå ganska tufft. Det är en storklubb med mycket fans och det var mycket negativt kring klubben. Det var turbulent och mycket som inte var bra. Vi bytte tränare två, tre gånger, men sedan fick vi in en bra tränare och fick ihop laget. Det var väldigt splittrat innan, men vi hade bra spelare och efter det vann vi sex, sju raka matcher och lyckades rädda klubben, säger yttern.

Annons

Dinamo Bukarest tvingades till spel i den rumänska nedflyttningsserien där man till slut lyckades hålla sig ovanför det negativa kvalstrecket. Detta innebär att klubben även kommande säsong spelar i den rumänska högstaligan.

Morsay berättar vidare om turbulensen i klubben och hur den uttryckte sig:

- Det var i allt möjligt. Det var mycket fans och de kom till träningen och skulle markera: "Ni spelar i en storklubb och det här är inte acceptabelt". Och sedan var det också mycket att media var emot klubben och det var många skandaler runt om. Det var också splittrat i laget och i gruppen. Folk pratade i media om andra spelare och det var väldigt dålig stämning, säger han och fortsätter:

- De (spelare i laget) pratade inte om mig i media, men det var mycket att spelare pratade med varandra och tränarna om att de ville spelare med sina rumänska kompisar och ville ha ut de utländska spelarna från startelvan. Det var många som försökte splittra laget och ändra på saker och ting.

Annons

Hur kändes det för dig?
- Jag gillar sportchefen och jag hade stöd från honom och från tränaren som hämtade dit mig. Jag spelade och lärde känna några spelare som inte var rumäner. Man kände sig inte ensam på det sättet. 

Det låter ändå speciellt.
- Ja, det var mot alla utländska spelare. De ville att de rumänska spelarna skulle spela och de kanske var lite avundsjuka i att de utländska spelarna kom dit och fick spela.

Morsay berättar vidare om den gastkramande avslutningen i nedflyttningsserien där Dinamo Bukarest vann fem av sina sex sista matcher.

- Varje match var som en final. Det var bra att vi fick in en ny tränare (Dusan Urhin Jr, reds. anm) som har coachat i Champions League och som varit ute i Europa ett tag. Han fick ihop gruppen och när du känner dig mer bekväm med dina lagkamrater och allting, då börjar det klicka lite mer. Och i slutändan kunde vi lösa det också med tanke på att vi hade bra spelare.

Annons

I sommar löper Morsays låneavtal med Dinamo Bukarest ut och tanken är att han ska återvända till Chievo – där han har kontrakt till nästa sommar. 23-åringen är dock öppen för andra förslag.

- De (Dinamo Bukarest) har sagt att de vill skriva nytt avtal, men jag avvaktar och ser över mina alternativ. Jag har fortfarande kontrakt i Italien, säger han och svarar på frågan om han är sugen på att stanna utomlands:

- Ja, utomlands kommer jag stanna med ganska stor sannolikhet. Sverige känns inte så aktuellt just nu.

Varför är du inte sugen på Sverige?
- Det känns fortfarande som det finns bra möjligheter i Italien eller något annat europeiskt land och därefter gå vidare.

Publicerad 2021-05-29 kl 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto