Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mötet som övertygade Zengin: "Då var det bara att käka upp och hoppa in i planet"

Andra ligor och cuper

Till sist lyckades Trabzonspor värva Erkan Zengin. Svensken tackade ja – när klubbens president och tränare personligen hälsade på i Stockholm.
- Då var det bara att hoppa in i planet, säger han.

Foto: Scanpix

Erkan Zengin.

Som fotbollskanalen.se rapporterat i en rad artiklar har det stormat rejält kring Erkan Zengin den här vintern. Landslagsmannens problem började när hans förra klubb Eskisehirspor fick svårigheter med ekonomin, och varken klarade av att betala ut löner eller bonusar under delar av hösten. På grund av den situationen öppnades en möjlighet för Zengin att flytta till Fenerbahce, och under dagarna efter nyår inleddes förhandlingar om en övergång till Istanbullaget.

Men när allting verkade vara klart tog affären en plötslig vändning. Eskisehirspor hade fått fram de pengar klubben var skyldig Zengin, vilket innebar att de inte behövde släppa honom lika billigt längre. Fenerbahce ryggade tillbaka för prishöjningen – och istället kom ligasexan Trabzonspor med ett bud på 29-åringen.

ANNONS

Men i det läget hade Zengin uppfattat det som att han blivit lovad en flytt till Fenerbahce, och när så inte blev fallet hamnade han i några ordentliga ordväxlingar med Eskisehirspors president. Via medierna utbyttes en rad bitska uttalanden, och när svensken inte ville spela en ligamatch för två veckor sedan blev han kallad både "förrädare" och "svikare". Agenten Patrick Mörk beskrev alltsammans som ett "fullständigt dödläge" mellan parterna.

Men nu har de låsta positionerna äntligen luckrats upp, och på torsdagen presenterades Zengin till sist för sin nya klubb. Det blev Trabzonspor och för fotbollskanalen.se berättar mittfältaren om den avgörande händelse som fick honom att gå med på transfern.

- Det var när Trabzonspors president och tränare personligen reste hem till mig i Sverige. När de gjorde det visade de att de ville ha mig jättemycket och efter det var det egentligen inget snack. Det tog tio minuter för mig att lyssna på dem och säga ja. Sedan var det bara att käka upp middagen och hoppa in i planet mot Turkiet, säger Zengin.

ANNONS

Vad sade de till dig?
- Alltså, vi pratade lite grand bara, men det viktigaste för mig var gesten, att de åkte hela vägen till Sverige. När de gjorde det var det redan över, då bestämde jag mig.

Hur känns det att allt är klart?
- Riktigt skönt, nu kan man fokusera på att spela fotboll igen. Det är det som betyder mest. Sedan får vi hoppas att det blir så bra som möjligt för både mig och laget.

Vad han anser om Eskisehirspors agerande under den turbulenta tiden, eller hur det kändes när Fenerbahce drog sig ur, vill Erkan Zengin inte gå in på. Han konstaterar att fotbollen är en föränderlig bransch och att man som spelare måste blicka framåt, inte bakåt.

- Jag har ingen bild av det andra alls, för mig är det bara Trabzonspor nu. Det andra är ingenting att prata om längre.

På onsdagen, vid ankomsten till staden Trabzon och dess flygplats, hälsades Zengin välkommen direkt efter landningen, av hundratals fans som sjöng ramsor och brände bengaler. Samtidigt har andra supportrar uttryckt skepsis mot honom, på grund av att han själv i det tidigare skedet var så öppen med att han ville till Fenerbahce.

ANNONS

- Det var väldigt kul att så många kom och mötte upp mig vid flyget, och när det gäller det andra tänker jag inte så mycket på det. Nu handlar det bara om att gå ut och köra. Jag ska prestera så bra jag kan och visa att det bara är Trabzonspor som gäller, för då kommer allting att bli bättre med tiden, säger Zengin.

Vad säger du om Trabzonspor som klubb?
- Det är en riktigt stor klubb, från en äkta fotbollsstad. Jag är väldigt glad att jag kommit hit.

Publicerad 2015-01-22 kl 20:19
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto