Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Nilsson nöjd med ny tränare: "Varit ett fruktansvärt mixtrande"

Lasse Nilsson får en ny tränare i Vitesse.
Skönt, tycker den svenske anfallaren.
- Det har varit ett fruktansvärt mixtrande med spelsystemet, säger han till fotbollskanalen.se.

Theo Bos tvingas lämna det holländska laget efter en räcka dåliga resultat. Arnhemklubben ligger för närvarande tredje sist i ligan och turbulensen har varit påtaglig inom hela föreningen, berättar Lasse Nilsson.

- Vi har en omtumlande tid bakom oss. En ny ägare köpte klubben nyligen, så då känns det ganska naturligt att de vill ha ”sitt” folk i ledningen. Därför var det väl inte särskilt överraskande att vi bytte tränare.

Han själv håller just på att komma tillbaka från en magsjukdom som hållit honom utanför spel på sistone. Nu börjar kroppen repa sig och med en ny röst i omklädningsrummet bör hela truppen kunna höja sig ett par snäpp.

- Det behövs också. Visst, det är på matcherna man ska prestera som bäst. Men varje dag på jobbet lägger ju grunden för de situationerna. Om vi får in ett lite annat tänk kan vi säkert utvecklas, säger Nilsson.

Den förre Elfsborgsanfallaren berättar att dåliga sportsliga resultat, i kombination med att nio nya spelare värvades under sommaren, har föranlett ett alldeles för stort laborerande kring uppställningar och annat.

- Ja, förhoppningsvis kan vi få en tränare som följer en och samma idé, kontinuerligt. Som jag ser det är det bara dumt att anpassa sig efter motståndarna i varje omgång.

Har det varit så tidigare?
- Ett exempel är inledningen av förra säsongen. På fyra matcher fick jag spela på tre olika positioner. Som ensam anfallare i ett 4-3-3-system, som vänsterytter och som offensiv mittfältare.

Hur vill du helst ha det?
- Gärna klassiskt 4-4-2. Problemet med vårt 4-3-3 har också varit att när vi spelat dåligt har det mer blivit 4-5-1 och då har man varit väldigt isolerad där uppe, säger Nilsson.

Publicerad 2010-10-21 kl 13:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons