Nilssons Hoffenheim leder tyska ligan

Andra ligor och cuper

Miroslav Klose räddade Bayern München från ännu en poängförlust i Bundesliga. Med blott fyra minuter kvar av ordinarie tid gjorde landslagsanfallaren matchens enda mål borta mot Karlsruhe - stjärnlagets första ligaseger på fyra matcher.

Frågan är om nye tränaren Jürgen Klinsmann kan andas ut ännu. Bayern München ligger kvar i mellanskiktet i tabellen och har en lång bit att vandra mot toppen. Segern på lördagen var den blott tredje på åtta försök.

Och spelet mot Karlsruhe tyder inte på någon omedelbar scenförändring i det merittyngda laget. Ett spelmässigt övertag gav ändå bara få målchanser och i den 40:e minuten linkade den italienska landslagsforwarden Luca Toni skadad av planen.
Redan på tisdag väntar nästa tuffa uppgift - Fiorentina i Champions league.

Sensationsnykomlingen Hoffenheim svarade för lördagens storseger, 5-2 borta mot Hannover. Belöningen blev skjuts till förstaplatsen i den haltande tabellen. Hannover ledde länge med 2-1, men åkte på en utvisning och Hoffenheim utnyttjade läget och öste in fyra mål på 13 minuter.

Hoffenheim toppar på 16 poäng och bättre målskillnad än Hamburg, som spelar sin åttonde match på söndagen, mot Schalke.

Skadade Markus Rosenberg fanns inte med då Werder Bremen fick nöja sig med oavgjort hemma mot Dortmund, 3-3.