Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Norling reser hem under brinnande nedflyttningsstrid - backas ändå upp av klubben

Foto: SCANPIX

Norska Brann kämpar febrilt för att undvika nedflyttning.
Då reser tränaren Rikard Norling till Sverige och A-lagets gemensamma träningar ställs in.
- Vissa fans är upprörda, men det här var bestämt sedan länge, säger sportchefen Roald Bruun-Hanssen.

Tillvaron i Brann har inte alls utvecklats på det sättet som Rikard Norling hade hoppats på. Målsättningen om att vinna ligan den här säsongen har omkullkastats helt, och istället ligger den hårdsatsande klubben i bottenträsket. I helgen kom ännu ett tungt bakslag i en lång rad av nederlag. Det blev förlust med 1-2 hemma mot Start, vilket innebär att Brann har fyra poäng upp till säker mark ovanför nedflyttningsstrecket.

Och efterspelet till matchen har präglats av kritik – mot Rikard Norling. Istället för att utnyttja det pågående landslagsuppehållet till kollektiv träning och planering har svensken rest hem till Sverige under några dagar för att jobba därifrån och samtidigt vara nära sin familj. Något som skapat arga reaktioner bland vissa av Branns hårt prövade supportrar.

Men när fotbollskanalen.se ringer upp sportchefen Roald Bruun-Hanssen tar han Norling i försvar och påpekar att hela föreningen står bakom resan. Det är inte frågan om någon semester, hävdar han.

- Detta har varit avtalat länge och skett i samråd mellan ledningen, spelarrådet och Rikard. Under landslagsuppehållet är sju av våra truppmedlemmar ute på internationella uppdrag. Samtidigt spelar vårt andralag match, där fem av våra A-lagskillar deltar. Och vi har sex spelare som är skadade och har fått individuella träningsupplägg. Då har vi enats om att det bästa sättet att få energi till dess att vi samlas igen på onsdagskvällen, det är att ta några dagar ifrån varandra, säger Bruun-Hanssen.

Vad gör Norling under sin vistelse i Sverige?
- Det är inte tal om någon ledighet, det är inte tal om att spelarna vilar och det är definitivt inte tal om att Rikard inte jobbar. Han driver på med sina analyser och sin planering precis som vanligt, men han får möjlighet att umgås med familjen också.

Hur ser era fans på det här?
- Jag vill understryka att vi haft tre sådana här landslagsuppehåll tidigare den här säsongen, och då har vi gjort likadant. Efteråt har resultaten varit gynnsamma för oss. Och folk har fått samla in energi. Supportrarna har bara kunnat ta del av brottstycken av informationen om att Rikard åker hem, och det har tyvärr gjort att de inte fått hela bilden klar för sig. Det här är planerat kollektivt och vi står alla bakom upplägget.

Ni övervägde inte att ändra upplägget med tanke på tabellsituationen?
- Nej, vi diskuterade det ju efter vår match i söndags. Men slutsatsen med kapten, tränare och ledning var: "stick to the plan". Det är det alla förberett sig på och vi tror att det ger oss bäst utväxling totalt sett.

Hur mår Rikard Norling med tanke på den pressen han lever med?
- Rikard tacklar det väldigt bra. Det är en ovan situation för honom. I Sverige var det ju oftast så att han låg högt upp i tabellen, och nu har det varit tvärtom. Han är öppen och tillmötesgående i förhållande till både kritik och till personer som han ansvarar för som ledare. Vi känner inte att det finns något problem alls där.

Vilket förtroende har ni för Norling med tanke på hur säsongen utvecklats?
- Ingen av oss är ju nöjd, utan alla känner en besvikelse över att vi inte lyckats. Men nu måste vi sluta leden och avsluta säsongen på ett bra sätt. Vi slåss för att undvika nedflyttning och det måste vi koncentrera oss på. Vi har en klar plan och nu är det upp till oss att klara av uppgiften.

Publicerad 2014-10-07 kl 09:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons