Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ny misstänkt spelskandal i Göteborg

Ännu en spelskandal är under upprullning i Göteborgsfotbollen. Styrelsen i Lärje/Angereds IF har anmält misstänkt matchfixning till fotbollsförbundet.
-Det handlar om två matcher, säger Roger Martinssons, division 2-klubbens ordförande, till Göteborgs-Posten på nätet.

Nyligen slog Gunnilse IS larm om oegentligheter och anmälde en misstänkt läggmatch. Nu riskerar nio spelare långa avstängningar sedan polisen återupptagit brottsutredningen, enligt GP.
-Det har kommit fram nya uppgifter och omständigheter som gör den aktuell igen, säger kriminalinspektör Hans Gren som inte vill precisera.

Fallet liksom utredningarna av alla det tiotal andra polisanmälningar om matchfixning som gjorts i Sverige senaste året leds från Riksenheten mot korruption.
Det kan bli ett ärende till att jobba med.

Vid Lärje/Angereds styrelsemöte i fredags författades en anmälan som nu finns hos fotbollsförbundet.
-Rådet vi fick, från förbundet och från våra kolleger i Gunnilse, var att anmäla. Det är angeläget att rykten och misstankar reds ut så långt det är möjligt. För oss med en stor ungdomsverksamhet är det viktigt att vi ledare håller moralen och etiken högt och visar vad vi står för. Fotbollen måste hållas ren, betonar Roger Martinssons för GP.

Krister Malmsten, förbundets chefsjurist, bekräftar att en skrivelse inkommit från en klubb i Göteborgsområdet.
-Rapporten har fått oss att inleda en internutredning. Vi har även informerat Svenska spel samt ska kontakta Uefa om uppgifterna, säger han till GP.

Gunnilses ledning misstänker att matcherna mot Lindome i juni och mot Eskilsminne i början av oktober var riggade.
Gunnilse förlorade mycket överraskande mot Eskilsminne med 1-4.
-Näst sista matchen för säsongen - och vår första förlust. Det kändes väldigt märkligt eftersom vår möjlighet till serievinst och avancemang var väldigt stor, säger Martinssons till GP.

På de två aktuella matcherna förekom spel i flera olika bolag. I matchen mot Eskilsminne stod 1-4-förlusten i 50 gånger pengarna hos ett av bolagen.

Publicerad 2013-11-25 kl 21:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons