Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Panionios rådfrågade Markus Jonsson: "Jag gav Stahre mycket beröm"

Mikael Stahre tar över grekiska Panionios – delvis tack vare högerbacken Markus Jonsson.
- Klubben rådfrågade mig först, säger den tidigare AIK-spelaren.

När fotbollskanalen.se ringer Jonsson sitter han och läser på nätet om sin nygamle chef. Duon var bägge tongivande i det dubbelmästarlag som vann både allsvenskan och cupen 2009.

- Det är klart att jag blir glad över att få ner Micke hit. Han är en väldigt bra tränare och vi hade ett fint samarbete ihop, säger Jonsson.

Han själv har känt till under flera månader att en affär kan komma att genomföras. Bland annat berättar 28-åringen att Panionios ledning kontaktade honom för att fördjupa sina kunskaper om Mikael Stahres olika kvaliteter.

- Ja, de har ju sagt att det vore konstigt om man skulle anställa en tränare och inte fråga spelare som haft honom. Jag fick ju berätta både om hans person och hans yrkesmässiga egenskaper.

Vilka vitsord gav du Stahre?
- Jag förklarade att han varit väldigt duktig på att få ihop sina lag. Dels har Micke ett stort taktiskt kunnande, som gjorde att vi var oerhört svårslagna förra säsongen. Dels har han förmågan att skapa en bra stämning inom gruppen, att alla drar åt samma håll. Jag tror faktiskt att man nå rätt stora framgångar i Grekland enligt det konceptet, om man har ett fungerande försvarsspel och en stark organisation, säger Jonsson.

Man hör ofta resonemanget från svenska spelare i grekiska ligan att just det defensiva arbetet kan slipas rejält. Hur ser du på den saken?
- Det är svårare att spela back här än i AIK. Där visste man mer var man hade de andra spelarna på planen. Här är det lite mer att man kan bli utlämnad åt sig själv och få reda ut situationerna på egen hand. Man märker även att yttermittfältarna kanske inte jobbar hem lika mycket som i Sverige.

Vad tror du att Mikael Stahre kan bidra med ur den aspekten?
- Skulle han använda ingredienserna han kört med i AIK, det taktiska kunnandet och ett aggressivt försvarsspel, då tror jag att det kan bli riktigt, riktigt bra. Det brukar han vara duktig på.

Du kom till Panionios i vintras, hur upplever du din egen första tid i klubben?
- Jo, det har gått bra ändå. Åtta av tolv matcher har jag spelat. Resterande fyra hade jag lite problem med ljumskarna och stod över därför. Men jag får ändå vara rätt nöjd.

I AIK gjorde du alltid mål på straff – får du slå dem i Grekland också?
- Det har faktiskt inte varit någon ännu, men jag är tveksam om de låtit mig kliva fram (skratt). Det finns fler som är sugna här nere. Men rätt många känner till mitt smeknamn (Mr 100 procent) och så. Det stod någonting sådant om mig i en av våra klubbtidningar, säger Jonsson.

Publicerad 2010-04-26 kl 11:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons