Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Pehrsson tillbakavisar kritiken: "Obefogat"

Ålborgs Magnus Pehrsson får hård kritik för säsongen - nu senast av styrelseordförandens son. Obefogat, tycker tränaren själv.

- Om vi bara tagit ytterligare någon seger hade vi legat topp fem, säger han till fotbollskanalen.se.

Aab klev in i säsongen som ett förmodat topplag och starten motsvarade alla förväntningar.

- Ja, vi vann ju sex av sju matcher och fick mycket ros av medierna, men sedan blev det en tyngre period tyvärr, säger Pehrsson.

När ligan tar vinteruppehåll återfinns laget på sjunde plats, mycket på grund av skador och hög omsättning i truppen, enligt Pehrsson.

- Kontinuiteten fick en rejäl törn. Dels sålde vi en av våra bästa spelare till holländska Groningen och dels hade vi otur med att skavanker på våra nyförvärv.

Under måndagen publicerade Nordjyske.dk en krönika av frilansjournalisten Dennis Söndergaard, son till styrelseordföranden i Ålborg. Där sågades Pehrssons insatser, och inte minst värvningspolitiken med många utländska inköp.

- Det är naturligt att folk reagerar när ett lag inte riktigt levt upp till vad man på förhand trott. Men jag har inte haft några samtal med ledningen om att de skulle vara missnöjda på något vis. Två år återstår på mitt kontrakt och jag siktar på att fullfölja det, säger Pehrsson.

I klubben spelar tre svenskar, och alla har stått för godkända prestationer, tycker han.

- Abbas Hassan har funnit sig i sin roll som andremålvakt och gjort ett bra intryck, även om han inte spelat. Lolo Chanko fick en fantastisk inledning och blev väldigt uppskattad av lagkamraterna, fansen och medierna. Men sedan mattades han något efter en skada, säger Pehrsson.

Slutligen berömmer han Andreas Johansson, som efter en lite seg öppning börjar nosa på toppformen. Mittfältarens kontrakt går ut till sommaren och man jobbar som bäst på en förlängning.

- Det är inte mitt bord att sköta förhandlingarna, men jag har förstås meddelat att vi gärna behåller ”Adde”, säger Pehrsson.

Publicerad 2009-12-21 kl 13:36
Annons
Annons
Annons