Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Petter A nära efterlängtad comeback med krisklubben

Åtta månader har passerat och äntligen närmar sig den förre Hammarby-stjärnan Petter Andersson comeback efter den tunga korsbandsskadan.

- Jag har fått bygga upp mig från början. I och med att man inte rörde sig på ett bra tag så försvann en massa muskler. Jag tappade fem-sex kilo, och var i dålig form. Nu är man tillbaka på matchvikt och det börjar kännas bättre, berättar han för Norra Västerbotten.

Petter Andersson var i strålande form när han först kom när till Holland och Groningen från Hammarby förra hösten.

För en gång skull hade Andersson fått vara skadefri och under våren var han dominant i allsvenskan. Även första tiden i Groningen stavades succé med fyra mål på sex matcher.

Den 25 januari, i toppmatchen mot Ajax, var dock olyckan framme när korsbandet gick av. Nu närmar han sig äntligen matchcomeback.
- Jag tränar fotboll varje dag och det har jag gjort de tre senaste veckorna. När laget tränar fotboll är jag med, men även med B-laget, och man lär behöva några B-lagsmatcher innan man spelar i a-laget igen.

Petter Anderssons tjänster är efterlängtade bland Groningens fans. Klubben har fått en mardrömsstart på ligan med bara två inspelade poäng på fem matcher.
- Vi har självklart mött bra lag, men vi vann tre av matcherna mot samma lag i fjol och vi har inte börjat lika bra. Vi ledde ju serien efter sex matcher i fjol, säger han till tidningen.

Publicerad 2009-09-03 kl 10:22
Annons
Annons
Annons