Petter Andersson målskytt för Midtjylland - Olssons första start

Andra ligor och cuper

Kristoffer Olsson fick starta för första gången i Midtjylland i mötet med Silkeborg. Och lagkamraten Petter Andersson gjorde mål när laget skaffade sig en tolvpoängsledning i toppen av den danska ligan.

Kristoffer Olsson startade för Midtjylland för första gången.

Det blev en lyckad dag för Midtjyllands svenskar. Efter att bara ha gjort två inhopp tidigare så fick U21-stjärnan Kristoffer Olsson, på lån från Arsenal, debutera från start i bortamötet med Silkeborg.

Men det var en annan svensk som skulle hamna i protokollet. Petter Andersson inledde målskyttet i matchen efter 17 minuter. Det var den tidigare Hammarby- och Groningen-spelarens andra mål i ligan den här säsongen.

I den 87:e minuten utökade Pione Sisto bortalagets ledning till 2-0. Det räckte till en ny seger trots att Silkeborg reducerade i den 90:e minuten.

Kristoffer Olsson byttes ut efter 79 minuter och Petter Andersson spelade hela matchen. Midtjylland har en stor ledning i toppen av den danska ligan med 34 poäng på 14 matcher. Tvåan FC Köpenhamn ligger tolv poäng bakom, dock med en match mindre spelad.

Publicerad 2014-11-07 kl 22:19