Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Petter Andersson om intresset: ”Vet att det varit klubbar och kollat”

Foto: Scanpix

Petter Andersson har imponerat i Midtjylland.

Petter Anderssons framtid i Midtjylland fortsätter att vara oviss. Efter rykten om en flytt till FC Köpenhamn öppnar han nu själv för nästa steg i karriären.

- En stor liga hade ju klart varit intressant, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter ett par års skadefrånvaro och sviktande formkurva har nu Ex-Bajaren Petter Andersson fått ordning på grejerna. 28-åringen har en kanonsäsong i FC Midtjylland i ryggen och har vuxit fram som en av danska ligans bästa spelare.

- Sista matcherna innan jul släppte det. Jag har fått tillbaka fysiken och självförtroendet. Nu kan jag gå in för fullt i duellerna utan att vara rädd. Det är många småbitar som gör det och det är riktigt riktigt kul, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter den sista säsongen i holländska Groningen behövde Andersson en nytändning och Midtylland visade sig vara en ypperlig lösning för 28-åringen.

- Jag kände att jag fått en stämpel i Holland på grund av skadorna och det var det som jag ville bort ifrån.

De nio målen och spelmässigt imponerande insatserna har därför, föga förvånande, dragit till sig intresse från större klubbar. Bland annat tackade Midtjylland nej till ett bud från en Bundesliga-klubb i vintras.

- Ja det var i vintras det var snack om att det kommit ett bud som var alldels för lågt, en av de mindre rankade klubbarna i Tyskland. Det kom aldrig så långt.

Andersson gör dock ingen hemlighet av att han, om rätt klubb dyker upp, gärna tar nästa steg i karriären.

- Det är klart att en stor liga hade varit intressant. Men kommer det upp något konkret får man ta ställning till det då. Just nu är jag bara jäkligt glad att jag fått göra en bra säsong och visat framfötterna, säger Andersson som är smickrad av intresset.

- Det är ju en bekräftelse på att man gjort det bra.

En av de klubbar som du kopplats ihop med är ju FC Köpenhamn, hur skulle du tänka om de hörde av sig?

- Det vet jag faktiskt inte. Det är klart att de vann ligan och de är direktkvalificerade för Champions League så det är ju positiva bitar med dem.

Petter Andersson har tre år kvar på kontraktet och understryker att det ska kännas helt rätt om det ska bli en flytt.

- Vi trivs jättebra här både jag och min familj. Det var detta vi behövde, jag njuter både socialt och på fotbollsplanen.

Ex-Bajaren Andersson berättar också att han fortfarande har bra koll på sitt gamla lag och gärna återvänder till söder om några år.

- Hammarby har alltid varit mitt lag. De har i stort sett uppfostrat mig, så det ser jag absolut som ett starkt alternativ.

Publicerad 2013-05-28 kl 12:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons