Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Petter Andersson: Tvivlar på om jag kan komma tillbaka

Petter Anderssons nya korsband gick av nästan direkt. Nu tvivlar han på framtiden:
- Det är som om kroppen inte pallar att komma tillbaka, säger han till fotbollskanalen.se.

Petter Andersson var på väg tillbaka mot Groningens A-lag efter korsbandsskadan i januari. Han spelade för klubbens U-lag i måndags kväll när något gick snett.

Knäet vek sig.

- Rent känslomässigt var det skillnad mot förra gången, det var en helt annan situation, suckar Petter Andersson i telefon.

- Det är så bistert. Innerst inne förstod jag att något var trasigt, men jag kunde inte tro att det nya korsbandet var av innan jag ens hinner att komma igång.

Bekräftelsen av dråpslaget mot Petter Andersson fick mittfältaren i dag. Det nya korsbandet som opererades på plats i januari är av och nu väntar ny operation. Ny rehabilitering. Nya tag för att komma tillbaka, eller?

- Jag har dragits med så mycket skador nu på slutet. Under 2006 var jag borta sju månader för ljumsken, under 2007 var det båtbenet och tre månader. Och så var det korsbandet i januari…klart att jag tvivlar på om jag kan komma tillbaka, säger Petter Andersson.

- Det är som om kroppen inte pallar att komma tillbaka. Visst kommer jag att kriga för det men det är inte utan att man undrar.

Började du för tidigt?

- Jag hade ju komplikationer i och med att jag fick en blodpropp och var tvungen att äta blodförtunnande medicin, men min rehab har gått bra och nu har jag gjort tester i både Holland och Sverige och bara fått positiva reaktioner och att det gått superbra.

- Jag har verkligen varit noga med att inte stressa på, men något måste ha varit fel.

Hammarbys förre mittfältsstjärna Petter Andersson flyttade till Groningen för ett år sedan och fick direkt fart på karriären och kom bland annat med i landslaget på hösten.

I januari slet av korsbandet en första gång och missade resten av den säsongen. Nu räknar han borta även hela den pågående säsongen:

- Den är körd, jag orkar inte bry mig om den, säger han.

Vad säger klubben?

- De har inte sagt så mycket, det går inte att säga något och de behöver inte säga något. Det är ju tråkigt för dem också. Nu blir jag ju borta två säsonger.

I kväll ska han sätta sig med en läkare och lägga upp planen. Troligen blir det operation i Sverige även denna gång.

- Vi har inte diskuterat det än men jag känner att upplägget senast där jag var hemma passade mig så man kom bort från fotbollen.

Petter Andersson har lång tid kvar på kontraktet med Groningen och det är en styrka för den otursförföljde mittfältaren:

- Jag har den här säsongen och sedan två år till och det är en trygghet för mig.

Publicerad 2009-09-29 kl 18:52
Annons
Annons
Annons