Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Podolski bekräftar: "Jag flyttar till Arsenal i sommar"

Foto: Scanpix

Lukas Podolski, klar för Arsenal.

Lukas Podolski bekräftar: Det blir Arsenal i sommar.
-
Ett gyllene läge att utvecklas i en toppklubb, säger den tyske stjärnan.

Under flera månader har Kölnanfallaren kopplats samman med övergångsrykten till norra London – men hur mycket journalisterna än luskat har varken han eller någon annan velat berätta om transfern offentligt. Förrän nu. Till the Guardian säger Podolski att han anländer till England direkt efter EM.

- Arsenal ger mig en fantastisk möjlighet att utvecklas i en toppklubb där jag får spela stora europeiska matcher, säger han till tidningen.

Han betonar att beslutet inte har något att göra med de sportsliga svårigheter som drabbat Köln under säsongen, och som bland annat lett till att Ståle Solbakken kickats från tränarposten.

- Nej, jag älskar klubben och staden och kommer alltid att bära Köln i hjärtat. Nu måste vi samla våra krafter och kämpa för att hålla oss kvar i Bundesliga, säger han.

Det tyska lagets sportchef Claus Horstmann hävdar att det inte finns några ”hard feelings” och att Podolski är en av Kölns bästa spelare någonsin.

- Därför svider det extra mycket att han lämnar oss. Men vi förstår att det inte är riktat mot Köln, utan för att han vill ta ett steg i sin egen karriär, säger Horstmann.

Publicerad 2012-04-30 kl 14:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons