Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix.

Presidentens utspel - kallar Zengin "förrädare": "Har blivit ett totalt dödläge"

Erkan Zengin vill flytta till Fenerbahce. Då kallas han "förrädare" av sin nuvarande klubbpresident – som istället förhandlar med Trabzonspor.
- Ett totalt dödläge, säger agenten Patrick Mörk.

Den svenske landslagsmannen har hamnat i en ordentlig rävsax i den turkiska ligan. För några veckor sedan meddelade 29-åringen att han inte planerar att stanna i Eskisehirspor, som han representerat sedan 2010, eftersom klubben släpat efter med löner och bonusar och sammanlagt blivit skyldig honom miljontals kronor.

ANNONS

Men efter att Zengin fört vidare ärendet till det turkiska fotbollförbundet upprättades en bortre tidsfrist vid 4 januari. Om inte Eskisehirspor betalat hela beloppet till honom vid det datumet skulle han bli fri att gå som Bosman, och i det läget var han inställd på att skriva kontrakt med Fenerbahce. Så såg det också ut att bli, och i fredags skrev flera medier att affären var genomförd. Parterna hade enats och Erkan Zengin skulle snart presenteras officiellt.

Men då tog affären flera nya vändningar. Först betalade Eskisehirspor in hela sin skuld till Zengins konto, och sedan valde klubben att acceptera ett bud på honom. Men inte från Fenerbahce – utan från ligakonkurrenten Trabzonspor.

Det hela ledde till att heta känslor blossade upp, och i flera intervjuer gjorde Zengin fullständigt klart att det enda alternativ han kunde tänka sig var den gulblåa Istanbulklubben. Samtidigt ville inte Eskisehirspor vika ned sig, och på söndagen gjorde presidenten Mesut Hoscan flera konfrontativa uttalanden. I den riksomfattande TV-stationen TRT kallade han bland annat yttermittfältaren "en förrädare" och uttryckte sin besvikelse över att Zengin inte kommit till spel dagens i match mot Gaziantespor.

ANNONS

Dessutom anklagade Hoscan Zengin för att samarbeta med flera agenter utan Fifa-licens, som "satt griller i huvudet på honom" och "försökt lura honom" att en försäljning till Fenerbahce ligger nära till hands.

När fotbollskanalen.se talar med Zengins rättmätige agent, svensken Patrick Mörk, konstaterar han att situationen blivit infekterad och positionerna låsta.

- Just nu har vi ett dödläge, så är det ju. Eskisehirspor vill sälja till Trabzonspor medan Erkan vill gå till Fenerbahce. Sedan får vi hoppas att det löser sig på ett bra sätt, säger Mörk.

Hur hanterar ni saken?
- Vi får vänta och se vad som händer. I grunden är det ju så, nu när skulden är löst och Erkan är Eskisehirspors spelare igen, att den klubb som vill köpa honom måste komma överens med dem. Det är en process som egentligen bara Eskisehirspor och Fenerbahce kan hantera sinsemellan.

ANNONS

Mörk slår också fast att han själv är den ende som har rätt att representera Zengin vid ett klubbyte, men att den turkiska fotbollen är en speciell bransch där många olika personer försöker involvera sig i varje led av en stor transfer.

- Det är väl det Eskisehirspors president syftar på, att det kommer in folk "från sidan" som försöker få olika saker att hända. Men det är jag som är Erkans agent.

Vilken relation har du själv till presidenten?
- Jag har inga problem med honom alls, så det är inte mig han syftar på. Men i övrigt vill jag inte kommentera det på något annat sätt än att vi får se var det här slutar.

Hur agerar du gentemot de personer som försöker påverka övergången på olika sätt?
- Det vill jag inte kommentera, i dagsläget är den här historien lite rörig. Men vi får avvakta och se hur det slutar.

ANNONS
Publicerad 2015-01-04 kl 18:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto