Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Presidentvalet avgör Wendts framtid: ”Har skrivit under avsiktsförklaring”

Oscar Wendt kan flytta till Portugal. Sporting vill värva honom – om rätt president vinner valet i helgen. - Vi har varit i kontakt med dem om en övergång, bekräftar Wendts agent till fotbollskanalen.se.

Oscar Wendt och FC Köpenhamn kommer att gå skilda vägar efter säsongen. Redan nu är Wendt fri att förhandla med nya klubbar och fotbollskanalen.se kunde tidigare berätta att så många som tio klubbar hört av sig till Wendt agent, Niclas Jensen, för att visa sitt intresse. En av de klubbarna är Sporting från Lissabon – där förhandlingarna är långt gångna.

- Det är sant att vi har varit i kontakt med dem om en övergång för Oscar.

Men innan en övergång kan bli klar, måste klubben hålla presidentval. Det är nämligen så att en av kandidaterna, José Dias Ferreira, håller Wendt högst på sin önskelista över nyförvärv. Det krävs alltså att han vinner i morgondagens val för att övergången ska kunna bli verklighet.

- Ingen vet vem som blir nästa president, vem som blir nästa tränare och vilka som kommer sitta i styrelsen, så inget är ju klart än – eftersom de vi pratar med i Lissabon kanske inte vinner, säger agenten Niclas Jensen.

Jensen ska enligt danska agenten Antoni Alexandrikis ha ”skrivit under en avsiktsförklaring”, enligt Ekstrabladet, som gör Wendt till Sporting-spelare, ifall Ferriera vinner valet. Agenten själv viftar dock bort den avsiktsförklaringen och menar att det hur som helst är Wendts underskrift som är den gällande.

- Det är ganska mycket nonsens. För oavsett vad jag skriver på är det fortfarande Oscars signatur som är viktig – det är irrelevant och har ingenting med det att göra. Det är inte som att något är underskrivet och klart nu Wendt är just nu i Stockholm med landslaget för att förbereda sig för tisdagens EM-kvalmatch mot Moldavien.

Publicerad 2011-03-25 kl 12:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons