Andra ligor och cuper

Stjärnan Zlatan Ibrahimovic var briljant i helgen och hyllas. I Norge firade en kvintett svenskar serieguld. Dessutom har Christian Wilhelmsson debuterat i Saudiarabien. Det här och mycket mer i veckans proffskoll.

Danmark

Alexander Farnerud, Bröndby, 5 ligamatcher/0 mål

Var tillbaka från skada och fick hoppa in sista 22 minuterna när Bröndby spelade 2-2 mot nykomlingen Sönderjyske.

Jon Jönsson, Bröndby, 7/0

Åkte på en smäll för några veckor sedan och när läkarna undersökte Jon Jönsson på nytt upptäcktes det att hjärnskakningen påverkat balansnerven. Därför tvingas han vila fram till årsskiftet.

Martin Ericsson, Bröndby, 5/0

Fanns inte med i truppen mot Sönderjyske.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 10/2

Spelade som vanligt mittback i 90 minuter.

Samuel Holmén, Bröndby, 10/1

Landslagsmittfältaren spelade till höger när Bröndby fick med sig en poäng.

Andreas Klarström, Esbjerg, 10/0

Var en av tre svenska försvarare i Esbjergs fyrbackslinje i 2-4-förlusten mot Odense.

Alexander Östlund, Esbjerg, 1/0

Olycklig debut för Östlund som stod för ett självmål. Ser äntligen ut att vara kvitt sin skada.

Fredrik Björck, Esbjerg, 5/0

Spelade också hela matchen. Var inblandad i ett baklängesmål.

Martin Fribrock, Esbjerg, 4/0

Är långtidsskadad.

Rawez Lawan, AC Horsens, 10/0

Hoppade in redan i paus när Horsens förlorade med 0-1 hemma mot FC Köpenhamn. Anfallaren hann inte med att skapa speciellt mycket.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 0/0

Är tillbaka på fotbollsplanen efter hjärtbesvären. Får dock vänta på sin ligacomeback.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 10/1

Har spelat nästan varje sekund av årets seriespel och fick också 90 minuter mot Horsens (1-0). Ytterbacken var stabil.

Peter Larsson, FC Köpenhamn, 5/0

Mittbacken dras fortfarande med skada.

Ken Fagerberg, FC Midtjylland, 2/1

Blev stor hjälte när han avgjorde hemmamatchen mot Århus (2-1) i andra halvlek. Anfallstalangen hann också med att bli varnad innan han byttes ut.

Andreas Dahl, FC Nordsjælland, 8/0

Var tillbaka från start när Nordsjälland vann över Ålborg med 2-1.

Benjamin Kibebe, FC Nordsjælland, 9/0

Även Kibebe fanns på banan hela matchen.

Johnny Lundberg, FC Nordsjælland, 10/0

Var som vanligt stabil. Spelade 90 minuter.

Marcus Pode, FC Nordsjælland, 1/0

Fick äntligen speltid igen. Hoppade in sista 25 minuterna.

Björn Runström, Odense 10/3

Fick spelet att lossna på allvar i helgen. Slog in 2-1-målet och var enligt tidningen BT bäst på planen.

Dalil Benyahia, Vejle, 0/0

Spelade inte.

Edin Cakovic, Vejle, 0/0

Se Benyahia.

Pablo Piñones-Arce, Vejle, 5/1

Anfallaren var tillbaka från sin skada och byttes in i paus mot Randers (1-1).

Valentino Lai, Vejle, 10/1

Spelade till vänster på mittfältet.

Andreas Johansson, Ålborg, 9/1

Tvingades stå över helgens match på grund av skada. Räknar dock med spel i Champions League-mötet med Villarreal i veckan.

Sebastian Larsson, Birmingham, 10/1

Bäst i Birmingham, enligt Sky Sports, när laget spelade 1-1 borta mot Burnley. Birmingham är tvåa i ligan.

Martin Olsson, Blackburn, 2/0

Tog inte plats i truppen och missade bortamötet med Johan Elmanders Bolton.

Johan Elmander, Bolton, 5/1

Spelade första gången 90 minuter i Bolton-tröjan. Kämpade och slet i den mållösa historien mot Blackburn. 6/10 i betyg av Sky Sports.

Fredrik Stoor, Fulham, 1/0

Fanns inte med i truppen i 0-0-fajten mot Sunderland.

Michael Svensson, Southampton, 4/0

Mittbacken är fortfarande skadad och Southampton fortsätter ha det jobbigt. 0-3 mot Watford i helgen.

Rade Prica, Sunderland, 0/0

Satt som vanligt på läktaren.

Jonas Olsson, West Bromwich, 5/1

Fick hyfsat betyg (7/10) av Sky Sports trots 0-4-förlusten borta mot Manchester United.

Erik Edman, Wigan, 0/0

Jobbar mot comeback. Kan eventuellt spela igen innan årsskiftet.

Frankrike

Karl Svensson, Caen, 0/0

Fick som vanligt ingen speltid.

Petter Hansson, Rennes, 6/0

Var tillbaka från avstängning och spelade 90 minuter mot Auxerre (0-0). 4/10 i betyg av tidningen L´Equipe.

Kim Källström, Lyon, 6/0

5/10 i betyg när Lyon hämtade upp till 2-2 hemma mot Lille. Lyon toppar fortfarande tabellen.

Patrick Amoah, 22, Paris FC, 7/3

Spelade 43 minuter i 1-1-mötet med Creteil. FC Paris är åtta i franska tredjedivisionen.

Grekland

Daniel Majstorovic, AEK Athen, 6/0

Spelade 90 minuter i 1-1-matchen mot Larissa på hemmaplan.

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 1/0

Klev ut ur frysboxen och direkt in i startelvan mot PAOK (0-0). Nilsson spelade hela matchen och fick syna det gula kortet i slutskedet.

Holland

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 0/0

Ingen speltid den här veckan heller.

Rasmus Lindgren, Ajax, 6/0

Fick ta plats i startelvan igen när Ajax tog en mycket viktig seger över Lindgrens gamla lag Groningen (1-0). Rasmus Lindgren spelade på det centrala mittfältet.

Andreas Granqvist, FC Groningen, 6/1

Groningen fick lämna ifrån sig serieledningen efter förlusten. Granqvist drog på sig en varning.

Fredrik Stenman, FC Groningen, 5/0

Spelade som vanligt vänsterback.

Marcus Berg, FC Groningen, 6/5

Fick för ovanlighetens skull lämna planen mållös.

Petter Andersson, FC Groningen, 5/2

Spelade bredvid Marcus Berg hela matchen.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 6/0

Fick släppa två bollar förbi sig i 1-2-förlusten mot NAC Breda. Motståndarna toppar oväntat den holländska ligan.

George Mourad, Willem II, 1/0

Spelade inte i helgen.

Italien

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 7/5

Var helt briljant när Inter vann med hela 4-0 mot Roma på bortaplan. Zlatan lobbade läckert in 1-0 och ökade på ledningen efter paus. Tidingen La Gazzetta dello Sport gav svensken det utmärkta betyget 8/10. Dessutom är anfallaren nominerad till Guldbollen.

Olof Mellberg, Juventus, 5/0

Är frisk från sin ljumskskada men tar, enligt italienska medier, inte plats i startelvan mot Real Madrid i Champions League.

Albin Ekdal, Juventus, 1/0

Då har talangen klarat av sin Serie A-debut. Ekdal fick spela sista kvarten mot Napoli (1-2) och hade precis kommit in på planen när Ezequiel Lavezzi avgjorde.

Norge

Njugo Demba-Nyrén, Brann, 16/3

Daniel Blomgren, Bodö/Glimt, 0/0

Långtidsskadad.

Abgar Barsom, Fredrikstad, 21/3

Passade fram till matchens enda mål mot Viking. 5/10 i betyg av tidningen VG.

Andreas Tegström, Fredrikstad, 15/1

Var tillbaka efter skada och spelade de sista sju minuterna.

Daniel Örlund, Fredrikstad, 5/0

5/10 i betyg av VG och på nytt en stabil insats. Målvakten blev också varnad.

Patrik Gerrbrand, Fredrikstad, 19/1

Samma betyg som Örlund.

Håkan Malmström, Ham-Kam, 2/0

Skadan fortsätter spöka för Malmström.

Markus Ringberg, Ham-Kam, 21/3

Spelade 90 minuter när Ham-Kam vann över Lyn (3-2). 4/10 i betyg av VG.

Eddie Gustafsson, Lyn, 24/0

I samma match släppte målvakten in tre mål, men fick ändå betyget 5/10 av VG.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0

Långtidskadad.

Johan Dahlin, Lyn, 0/0

Marcus Andreasson, Molde, 7/0

Startade på bänken och kom in i slutskedet av den målrika matchen mot Tromsö (4-4).

Mattias Moström, Molde, 16/1

Var tillbaka från skada och låg bakom 2-2-målet. Mattias Moström byttes ut med 20 minuter kvar att spela och fick betyget 4/10 av VG.

John Pelu, Rosenborg, 5/1

Fick återigen chansen från start i 1-1-mötet med Strömsgodset. Blev dock utbytt redan efter en timme och fick betyget 4/10.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 6/1

Fick snäppet bättre betyg än Pelu, 5/10 av VG.

Mikael Lustig, Rosenborg, 9/1

Byttes ut med en kvart kvar och betyget 5/10.

Daniel Nannskog, Stabaek, 24/16

Blev mållös, men brydde sig säkerligen inte speciellt mycket om det. Stabaek vann med 2-1 över Brann och säkrade ligaguldet. Laget har sex poäng att gå på och har 20 måls bättre målskillnad med två omgångar kvar att spela. Nannskog fick betyget 4/10 av VG.

Johan Andersson, Stabaek, 23/11

Succéförvärvet byttes ut i slutskedet. Samma betyg som Nannskog.

Niklas Sandberg, Stabaek, 6/0

Var stabil i mittförsvaret och kvitterade ut betyget 5/10.

Pontus Farnerud, Stabaek, 9/0

Tredje svenskförvärvet den här säsongen som fick fira serieguld. Farnerud gjorde dock ingen bra insats mot Brann och fick bara betyget 3/10 av VG.

Pontus Segerström, Stabaek, 11/0

Joel Riddez, Strömsgodset, 20/0

5/10 i betyg för sin insats i 1-1-matchen mot Rosenborg.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 19/2

Peter Abelsson, Viking Stavanger, 0/0

Är inte riktigt redo för comeback efter den svåra skadan.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 8/0

Var avstängd efter tre gula kort.

Johan Arneng, Ålesund, 19/1

Var tillbaka efter sjukdom men kom bara upp i betyget 3/10 av VG när Ålesund vann över Bodö/Glimt (1-0).

Saudiarabien

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal, 2/0

Debuterade förra söndagen och i 2-1-matchen mot Al Nasr Riyadh fick Chippen spela från start. Svensken passade fram till första målet. Al-Hilal passerade tack vare segern motståndarna Al Nasr och är nu tvåa i tabellen.

Schweiz

Behrang Safari, FC Basel, 9/0

Spelade 90 minuter när Basel avancerade i den inhemska cupen via 4-1 mot FC Bulle.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0

Som vanligt ingen speltid.

Dusan Djuric, FC Zürich, 10/2

Spelade 86 minuter när Zürich vann i den schweiziska cupen med 1-0 över Schaffhausen.

Emra Tahirovic, FC Zürich, 1/0

Se Andres Vasquez.

Spanien

Henok Goitom, Real Valladolid, 4/0

Byttes ut redan i paus i 1-1-mötet med Recreativo Huelva.

Turkiet

Fredrik Risp, Ankaraspor, 2/0

Är fortfarande ute i kylan och fick ingen speltid.

Tobias Linderoth, Galatasaray, 1/0

Är snart redo för comeback efter skadan.

Tyskland

Matias Concha, Bochum, 2/0

Lider fortfarande av sin knäskada och kunde inte spela i helgen heller.

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 1/0

Var återigen petad ur truppen.

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 6/0

Har olyckligt tappat sin plats i startelvan och fick från bänken se sina lagkamrater krossa Hannover på bortagräs (5-2).

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 7/4

Fick stå över på grund av skadan som han ådrog sig under landslagssamlingen.

Österrike

Mattias Lindström, SV Mattersburg, 12/1

Fick 90 minuter när Mattersburg gjorde fem mål, men ändå förlorade. Hemmatchen mot Sturm Graz slutade nämligen 5-6.

Publicerad 2008-10-21 kl 18:35