Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

PSV medger - Toivonen gormade och kastade gräs

PSV medger att Ola Toivonen kastade gräs och gormade mot domaren. Nu riskerar svensken avstängning.
– Hoppas att förbundet inte överdriver, säger presschefen Pedro Salazar till fotbollskanalen.se.

Det var i ett träningsmöte mot Walwijk som svensken blev irriterad ute på planen. Efter att ha fallit bönföll Toivonen om en straffspark, som dock uteblev. I sin frustration lät anfallaren känslorna svalla över och blev utvisad på stubinen.

Nu utreder det holländska förbundet incidenten, och PSV har redan skickat sin version av händelseförloppet. Svar väntas senast på tisdagen.

- Fotboll är en känslosport, det måste man vara medveten om. När domaren sade ”nej, det blir ingen straff” blev Ola irriterad och fällde någon dum kommentar. Det är inget vi är glada för eller står bakom. Men det var inte så farligt att man ska övertolka det och ge honom tio nya matcher eller något, säger klubbens sportchef Pedro Salazar till fotbollskanalen.se.

Enligt holländska medier ska Toivonen, som redan är avstängd i ligaspelet, i samma veva ha kastat en grästuva mot domaren, vilket – om det stämmer – kan rendera i en hårdare bestraffning.

- Nja, riktigt så var det inte. När han inte fick straffen tog han lite gräs och kastade i marken. Men inte mot eller på någon, och han sparkade ingen. Det var absolut ingenting sådant. Det vara bara en impulsiv grej. Vi försöker inte att förminska det och säga ”det var inget”, men en matchs avstängning i en träningsmatch är rimligt, säger Pedro Salazar.

Vad yrkar ni på i skrivelsen ni skickat in?
- Reglerna i Holland säger att en avstängning bara ska gälla vänskapsmatcher och det tycker vi att förbundet ska hålla sig till. De borde inte göra en stor sak av det här. Ola skadade ingen, han slogs inte. Det var bara frustration som sagt.

Anser ni att Toivonen borde ändra något i sitt beteende?
- Det kommenterar vi inte. I så fall tar vi det internt med Ola och inte genom medierna.

Ola Toivonen har tidigare berättat för fotbollskanalen att han upplever sig vara utsatt för en extra hård granskning av domarna i Eredivisie.

- Det är en hetsjakt mot mig, sade han till fotbollskanalen i förra veckan.

Publicerad 2011-03-28 kl 12:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons