PSV överkörda av Ajax - Isaksson släppte in fyra

Andra ligor och cuper

Ajax-PSV Eindhoven 4-1
1-0, '27, Suarez; 1-1, '56, Afellay; 2-1, '74, Sulejmani, 3-1, '77, Självmål; 4-1, '89, Santiago

Ajax med Kennedy Bakircioglu och Rasmus Lindgren tog emot PSV med Andreas Isaksson i mål.

Efter bara två minuter hade Kennedy Bakircioglu en jättechans att ge Ajax ledningen när han omarkerad mött ett inlägg precis framför Andreas Isaksson men han fick inte kontroll på bollen och nickade över.

Strax därefter gjorde Andreas Isaksson en något oortodox räddning när han utanför straffområdet nickrensade bort bollen.

Ajax hade de farligaste chanserna i matchens början och det gav till slut utdelning. I 27:e minuten fick Luis Suarez bollen i straffområdet och satte den bestämt bakom Andreas Isaksson i PSV:s mål.

I 56:e minuten lyckas PSV kvittera då Lasovic avancerade in i straffområdet och frispelade Afellay som bara hade att lägga in bollen i öppet mål.

Den nyligen inbytte Sulejmani fångade upp en retur som Isaksson lämnat efter en bra räddning och slog in 2-1 för Ajax i 74:e minuten.

Bara några minuter senare slog Suarez en stenhård boll in mot mål som PSV-backen Pieters inte hinner akta sig för och bollen går via honom och in i mål.

Med en minut kvar av ordinarie matchtid slog ännu en inhoppare till för Ajax. Santiago lurade Pieters och sköt ett skott som inte såg otagbart ut för Isaksson. Målet betydde 4-1 och blev matchens sista.

* * *
Svenskmöte i Holland. Ajax tar emot PSV på Amsterdam Arena. I hemmalaget spelar Rasmus Lindgren och Kennedy Bakircioglu från start och de ställs mot Andreas Isaksson som vaktar PSV:s mål.

Publicerad 2008-11-16 kl 14:30