Rafflande avslutning mellan tyska kultklubbarna - Sankt Pauli gick om Union Berlin

Andra ligor och cuper

Kultklubbarna Sankt Pauli och Union Berlin slåss om uppflyttning till Bundesliga. På måndagskvällen möttes de – och det blev en dramatisk match med ett sent avgörande.

På förhand var det huvudstadsklubben Union som låg bäst till med sina 36 poäng, vilket var tre mindre än tredjeplacerade Paderborn och ytterligare en bakom tvåan Greuther Fürth.

Och det var också Berlinlaget som tog ledningen på måndagskvällen, genom Simon Terodde. Men knappt hade han slutat jubla innan Sebastian Schachten slog till med kvitteringen. Bara två minuter skiljde mellan 1-0 och 1-1.

Och till sist fullbordade hemmalaget vändningen och stod som vinare på Millerntor-Stadion. Med ett par minuter kvar att spela slog Sebastian Maier, lite turligt, in 2-1 till FC Sankt Pauli, vilket räckte för segern. Det var även nära 3-1 just före slutsignalen, men då blockerades Sankt Paulis skott av en täckande Union-back på mållinjen.

Resultatet innebär att Sankt Pauli går förbi Union Berlin och placerar sig som ny fyra i tabellen. Laget har 38 poäng, gentemot Paderborns 39.

Publicerad 2014-03-03 kl 22:24