Rangers snuvade Majstorovic på guldet

Andra ligor och cuper

Glasgow Rangers är skotska ligamästare för tredje året i rad. Laget besegrade Kilmarnock med 5-1 på bortaplan och säkrade därmed titeln i säsongens sista match. Kyle Lafferty blev den store segerorganisatören med ett hattrick.

Det blev ingen ligatitel för Johan Mjällby, Daniel Majstorovic och Fredrik Ljungberg. Celtic vann sin sista match med 4-0 hemma mot Motehrwell men det hjälpte inte. Rangers vann med 5-1 borta mot ligafemman Kilmarnock. För Celtic spelade Majstorovic från start medan Ljungberg återigen inte fick plats i truppen.

Rangers var aldrig hotat. Kyle Lafferty satte dit 1-0 borta mot Kilmarnock redan i den första matchminuten och Steven Naismith ökade på bara några minuter senare. Innan tio minuter var spelade var det 3-0, återigen efter mål av Lafferty.

Om man inte kunde säga det innan så var det definitivt avgjort när Rangers gjorde 4-0 i början av andra halvleken, genom Jelavic. Kyle Laffery skulle sedan göra sitt femte mål och det var ren defilering mot ligatiteln för Rangers.

Rangers tränare Walter Smith firade guldet med att gå i pension.

Under veckan har mycket annars handlat om Cetics tränare Neil Lennon som attackerades av en supporter mitt under matchen mot Hearts.

Publicerad 2011-05-15 kl 15:21