Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Revisorn försvarar SvFF-redovisningen: ”Öppet och transparent”

Svenska fotbollsförbundet har fått kritik för att man redovisar ett plusresultat på 16 miljoner och inte ett minus på 113 miljoner. Skälet är användande av ”ändamålbestämda medel”.
- Förbundets ekonomiska redovisning speglar händelserna på ett riktigt sätt, säger Hans Bredberg till förbundsmötet.

Fotbollsförbundets årsmöte på lördagen var lugnt och Karl-Erik Nilsson blev omvald på ett år. När förbundets revisor Hans Bredberg drog resultat- och verksamhetsberättelse i form av revisionsberättelse så försvarade han förbundets revision sett till den mediala uppmärksamheten.

Ekonomiekot har kritiserat redovisningen där ett minus på 113 miljoner redovisades som ett plus på 16 miljoner.

- Uppfattningen är förstärkt efter många tidigare års granskningar och det är att förbundets redovisning speglar händelserna på ett riktigt sätt och att de även redovisats på ett öppet och transparent sätt helt i enlighet med de regler och normer som tillsammans utgör den goda seden, säger Hans Bredberg.

- Det betyder att den redovisning vi fått oss presenterad ger en rättvisande bild.  

Revisorn yrkade sedan att årsmötet skulle godkänna den och ge styrelsen ansvarsfrihet. Inte en enda fråga ställdes heller till Hans Bredberg och ekonomiansvarige Kjell Sahlström och förbundsmötet godkände allt enhälligt.

Sahlström förklarade tidigare att den skiftande synen hänger ihop med förbundets  användande av ”ändamålbestämda medel” som förs fram och tillbaka, och inte heller han fick några frågor.

Karl-Erik Nilsson blev som väntat omvald och hyllades av valberedningens ordförande Börje Sandgren. Per Darnell, Rose-Marie Frebran och Annelie Larsson blev omvalda på två år som ledamöter. Sedan tidigare sitter Jörgen Eriksson, Bert Andersson och Kenneth Håkansson i styrelsen och de omvaldes på två år i fjol.

Publicerad 2014-03-22 kl 14:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons