Ribbträff av Charlie Davies i OS-debut

Andra ligor och cuper

Hammarbys Charlie Davies byttes in för USA med dryga kvarten kvar att spela mot Nigeria i OS. Anfallaren hade en ribbträff, men fick se sitt USA åka ur turneringen efter 1-2.

Grupp B:

Nigeria-USA 2-1 (1-0)

Nigeria tog efter 39 minuters spel ledningen mot USA. Promise Isaac stötte in bollen efter en mycket stark, individuell prestation av en lagkamrat.
Ledningsmålet kom välförtjänt.

I den andra halvleken byttes Hammarbys målkung Charlie Davies in. Två minuter senare gjorde duktige Victor Obinna 2-0 efter en stark individuell prestation.
Med ett par minuter kvar fick USA en bjudning av Nigerias målvakt som rusade ut hejdlöst och mycket onödigt fällde en spelare i ena straffområdeshörnet.
Sacha Kljestan satte straffen säkert längs backen.
USA jagade frenetiskt för en kvittering i slutet. Nigeria vidare efter stor dramatik. USA och Charlie Davies får vända hem.

Mål: 1-0 Promise Isaac (39), 2-0 Victor Obinna (79), 2-1 Sacha Kljestan (88)