Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Risp jagas i England: "Har kontakt med några klubbar"

Fredrik Risp jagas i England och Danmark. Men julruschen försenar mittbackens förhandlingar.
- Man går i väntans tider. Hoppas det blir klart före nyår, säger han till fotbollskanalen.se.

Den 29-årige försvararen är klubblös och egentligen inte beroende av transferfönstrets öppettider. Ändå vill han naturligtvis ha klart med sin situation så snart som möjligt. I nuläget finns två huvudsakliga alternativ: danska högstaligan eller the Championship. Bröndby har varit på tapeten.

- Det stämmer att ett eller två danska lag visar intresse. Sedan pratar jag med några lag i engelska andradivisionen. Men det är ju jul och allt folk är inte på plats, så man får avvakta lite. Det vore skönt att bestämma något före årsskiftet, säger Risp.

I och med att IFK Göteborg tackade nej till hans tjänster är allsvenskan utesluten. För familjens skull vill Risp gärna skriva ett längre kontrakt, så att han slipper kuska vidare inom ett halvår eller en säsong.

- Det har blivit lite mycket så på senare tid. Men samtidigt kan jag inte diktera alla villkor, utan får också söka mig dit där jobben finns.

Kanske talar ändå lite mer för Danmark än England, för närvarande.

- Socialt sett vore det ett bra alternativ, ja. Vi får nära hem och hela den biten, säger Risp.

Blir någonting klart kan han lämna Turkiet med väldigt kort varsel. Ankaraspor äger lägenheten han bor i, och låter honom behålla den till dess att han gjort klart med ny klubb.

Publicerad 2009-12-22 kl 16:15
Annons
Annons
Annons