POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Risp lämnar Danmark: "Ska ta farväl av alla i klubben"

Fredrik Risps Esbjerg hade allt i egna händer.
Men klubben föll på målsnöret – och nu flyttar svensken.
- Ska ta farväl av alla, säger han till fotbollskanalen.se.

Den förre Blåvittbacken värvades för att stärka upp ett läckande försvar och hjälpa Esbjerg att hålla sig kvar i Superligan. Och det började bra. Med flera segrar inleddes en tabellklättring som fick ledningen att tidigt erbjuda 31-åringen ett nytt kontrakt.

Men Risp ville avvakta för att veta i vilken division Esbjerg tar plats nästa säsong. Och efter söndagens nedflyttning meddelar han att beslutet är fattat. Det blir ingen fortsättning.

- Det är klart att jag inte har något större intresse av andradivisionen i Danmark, det förstår vem som helst. Jag har ett möte inbokat under dagen och där blir det väl att man säger "hej då" till alla, säger Risp till fotbollskanalen.se.

Hur upplevde du din tid i klubben?
- Det var ju en kamp för överlevnad hela vägen från att jag kom hit. En uppförsbacke, där vi försökte vårt yttersta att klättra över strecket. Men tyvärr har vi kryssat för mycket och inte klarat att skrapa ihop de poäng som krävts. Det känns naturligtvis tråkigt och tungt. Särskilt eftersom vi haft möjligheten i våra egna händer här på slutet.

Vad sker nu för din del?
- Om vi hållit oss kvar i Superligan hade det funnits möjlighet att eventuellt vara kvar. Men som det känns nu försöker jag att hitta något annat. Det är mina agenter som jobbar på det, och det finns inget konkret så här direkt att ta ställning till. Men nu börjar klubbarna att se över sina trupper inför sommaren, och då underlättar det ju att vara fri som spelare, givetvis. Vart man ska ta vägen är svårt att sia om, men jag har förhoppningsvis gjort det så pass bra i Danmark att jag har några alternativ här.

- Sedan ringer det alltid tränare från Turkiet och hör sig för om min situation. Det är inte omöjligt att det kan finnas något där också, säger Risp.

Hur ser du på allsvenskan?
- Nej, som förstaprioritet strävar jag inte efter det. Hamnar man i en sits där man går in i slutet av juli utan att det finns andra bra alternativ, då får man väl naturligtvis överväga det. Men just nu är det inget huvudspår alls. Helst vill jag vara kvar utomlands även fortsättningsvis, säger Risp.

Publicerad 2011-05-30 kl 15:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå