Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ronaldinho och Robinho har lämnat toppfotbollen - men magin ekar ännu

Foto: SCANPIX

Robinho och Ronaldinho var båda en gång firade superstjärnor i Spanien - men fortfarande hörs ekot av deras magi.

Både Robinho och Ronaldinho var som allra bäst i mitten av 2000-talet. Robinho var under ett par säsonger firad stjärna i Real Madrid medan Ronaldinho trollband Barcelona-supportrarna på Nou Camp.

Men i slutet av 2000-talet började deras karriärer dala i samband med att Robinho flyttade till Manchester City och Ronaldinho till Milan.

Idag har Ronaldinho har flyttat till Mexiko för spel i Queretaro. Den brasilianske stjärnan kommer snart att flytta in det exklusiva kvarteret Campanario och ska enligt Gazzetta dello Sport ha krävt att få en Beach-Soccer anläggning i sin trädgård.

Men Ronaldinho levererar även fortfarande på det gröna gräset. Han har skapat fotbollsfeber i Queretaro och gjorde bland annat ett vackert frisparksmål i måndags.

Robinho gjorde i somras det Ronaldinho gjorde för tre år sedan, nämligen flyttade hem till Brasilien. Den skicklige dribblern valde att återvända dit allting en gång började - tillbaka till Santos.

I veckan blev Robinho något av rubrikernas man i Brasilien då han både hann bli utvisad och göra två mål i den Brasilianska cupen mot Botafogo. Målen ser du här.
Och utvisningen.

Robinho och Ronaldinho kanske aldrig höll sig på toppen så länge som man hade hoppats eller trott. Men deras betydelse för brasiliansk fotboll går inte att undervärdera och visst fortsätter de att fascinera.

Trots att de längre inte är en del av toppfotbollen i Europa.

Publicerad 2014-10-03 kl 13:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons