Rosenberg tvåmålsskytt när Bremen krossade Bayern

Andra ligor och cuper

Kall i landslaget - men rykande het i klubblaget.
Markus Rosenberg sköt två mål när Bremen förnedrade Bayern München med osannolika 5-2 på bortaplan.

Så fort Markus Rosenberg drar på sig den svenska landslagströjan brukar allt låsa sig. Målen uteblir och 25-åringen hamnar allt som oftast utanför startelvan. I Bremen är det precis tvärtom, där öser han in mål och har en fast plats i anfallet.

På lördagseftermiddagen tog Rosenberg och Bremen en av sina tyngsta segrar någonsin. Regerande mästarklubben Bayern München knockades med förnedringsresultatet 5-2.

Rosenberg inledde målskyttet efter en halvtimme när han kallt placerade in 1-0. Svenskens andra mål tillkom på volley i den 65:e minuten efter ett svagt målvaktsingripande. Målet betydde 5-0. Rosenberg, som spelade 71 minuter, hade även en assist när han hittade anfallskollegan Claudio Pizarro, som sköt 4-0-målet.

München, som saknade storstjärnan Franck Ribery, var chanslöst och förlusten var den största hittills för nye tränaren Jürgen Klinsmann.

För Markus Rosenbergs del betydde de två målen att han efter de inledande fem omgångarna av Bundesliga har gjort fyra mål.

Bremen gick i och med segern upp på åtta poäng, där även Bayern återfinns.