Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Så ska förbundet stoppa spelskandalerna - skärpta regler på gång

Misstänkta läggmatcher i Landskrona. Mutförsök mot Värnamo. Avvikande bettingmönster på flera håll. Efter höstens spelskandaler planerar fotbollförbundet att skärpa sina regler.

- Detta måste kvävas i sin linda, säger Sef:s Mats Enquist.

Det är Expressen som rapporterar att SvFF och svensk elitfotboll (Sef) gör gemensam sak för att komma åt den misstänkta matchfixning som uppmärksammats i medierna på flera håll under 2013. Bland de mest uppmärksammade fallen finns Landskrona Bois, där två spelare mot sitt nekande stängts av efter anklagelser om att de medvetet ska ha försökt förlora i superettan, mot ersättning.

En liknande händelse är under upprullning i Värnamo, men där tror inte polisen att någon ur superettanlagets trupp har nappat på erbjudandet utifrån om att få pengar för att påverka matchresultaten. Och bara för några dagar sedan meddelade Gunnilse IS att tio spelare stängs av, misstänkta för matchfixning.

Nu skriver Expressen att fotbollförbundet vill införa en ändring i sina tävlingsregler så att problematiken blir lättare att komma åt.

- Nu när säsongen är avslutad gäller det att summera upp vad vi kan göra för framtiden. Och i detta ligger ett förslag om att skärpa den tävlingsregel som gäller i de här frågorna, säger chefsjuristen Krister Malmsten till tidningen.

Sef instämmer.

- Under hösten har vi haft diskussioner om hur vi ska agera framåt med förbundet, Svenska Spel och våra klubbar. Det är inte svårt att besluta om att skärpa till detta, för det är någonting vi måste kväva i sin linda, säger generalsekreteraren Mats Enquist.

Publicerad 2013-11-26 kl 07:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons