Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Safari chattade: "Jag kollar extra på Daniel Alves"

11å

Zlatan är den bäste spelaren Behrang Safari spelat mot - men främsta förebilden är Dani Alves. Läs alla frågor och svar i chatten.

Wollin: Tjena Behrang, hoppas allt är bra med dig. Vad är ditt bästa minne ifrån tiden i Malmö FF?
Behrang Safari: Jo tack allt är bra! Bästa minnet måste nog vara när vi tog guld 2004! Spelade inte så mycket då, men de kvitta, skönt att få vara med om ett guld.

Gäst: Tjena , När blev du uppkallad för den svenska landslaget? Och hur kände du själv när du fick reda på att du va uppflyttat? MVH: Hamed från Landskrona

ANNONS
Behrang Safari: Jag var på semester i Thailand , när Roland Andersson ringde och sa att jag skulle vara med på vinterturnén, de var nog 2008! Blev jätte glad, fantastisk känsla!

albin: vilken är den svåraste spelaren du mött samt vilken är den bästa medspelaren du har spelat med?
Behrang Safari: Svåraste är utan tvekan Lionel Messi, bästa jag spelat med är Zlatan!

Shan: Tja Behrang! Sjukt grym lirare är du men har en fråga.. Hur kommer det sig att du valde Sverige före Iran? Iran hade verkligen behövt en duktig vänsterback, förmodligen den position man har svårast att hitta någon bra spelare till.
Behrang Safari: När jag var yngre visste jag aldrig säkert vilket landslag jag skulle vilja spela för, men med åldern kändes det svenska landslaget närmre. jag har ju växt upp i Sverige, samt blev jag uppkallad av det svenska landslaget före. Ångrar inte mitt beslut!

ANNONS

Marcuz: Om nu du skulle lämna Basel, vilket lag/liga hade vart bra för dig tror du?
Behrang Safari: Ja, de är en svår fråga, tyska ligan tror jag hade varit bra, men de är svårt att säga som sagt. Man kan aldrig veta vilken som är bäst för en.

mange: tro du zlatan kommer lira kvalet med er?
Behrang Safari: Jag vet inte, jag hoppas de, han är en stor spelare som är viktig för det svenska landslaget.

Alem: safari vem e den bästa anfallaren just nu Messi eller Drogba
Behrang Safari: Heheh för mig är det nog Messi .

Michael: Hej Behrang. Undrar hur du ser på din framtid? Tror du att du någon gång kommer att få representera en storklubb?
Behrang Safari: Ja, det är mitt mål, det krävs hårt arbete i den här branschen, men inget är omöjligt! Jag vill bli så bra som möjligt, sen får man se vart det leder mig! : )

ANNONS

Max: vilket favoritlag har du i Allsvenskan förutom MFF ?
Behrang Safari: hahaha jag vet inte, Jag är ju MFF are så de är svårt att säga, har nog inget annat favorit lag.

Rikard Galfi: Om du skulle få välja vilken ny klubb som helst, vilken skulle det då vara?
Behrang Safari: Hade velat spela för FC Barcelona , 98 tusen på läktarna hemma mot Real hade inte varit helt fel!

David: Varför blev inte du en i mängden? jag menar det finns tusentals barn som vill bli proffs,, vad gjorde dig till proffs? vad gjorde att du att du stack ut ur mängden?
Behrang Safari: En bra fråga, Jag tror det är en kombination av mycket som gör att man lyckas. Många vill bli proffs, men alla är inte redo att offra allt, och det måste man vara villig att göra. Hårt arbete och vinnarskalle har nog tagit mig hit jag är idag. Man måste verkligen vilja!

ANNONS

Johansson: Vad hade du gett för att få vara med i VM i sommar med Sverige?
Behrang Safari: Hahah jag hade nog gett en hel del, de hade varit fantastiskt att få spela ett Världsmästerskap för Sverige.!!

Oskar: Oskar igen , glömde lägga till vem blev du minst imponerad utav i barcelona ! ?
Behrang Safari: Busquets, men han kommer nog bli en grym spelare med tiden.

Marcuz: Du har ju varje tränares dröm till spelstil, Sveriges landslag ska känna sig lyckligt lottade att ha en så bra vänsterspelare som dig, Sverige skulle haft en "Dani Alves" på högern med :) men frågan lyder: Tycker du Molins och Bajrami med flera borde få chansen i större matcher som EM och VM-kval?
Behrang Safari: Tack för de vänliga orden! Det är kanske inte allt för smart att slänga in nya spelare direkt i kvalmatcher, alla får ju gå en viss väg först , jag menar med träningsmatcher med mera. Själv fick jag några träningsmatcher innan jag fick göra en riktig kval match, och det är jag tacksam för.

ANNONS

Andersson: Hur är det i Schweiz? Är kvaliteten bättre än allsvenskan?
Behrang Safari: Jo det ära bra här i Schweiz, jag får nog säga att ligan håller lite högre kvalitet än allsvenskan. Men skillnaden är nog inte allt för stor. Beroende på i vilket lag man spelar! Basel håller hög klass hehehe : )

börje: hur kändes det att göra mål i toppmatchen mot young boys och hur är det att spela med en spelare som Alexander Frei? och vad tror du om titelchanserna med Basel?
Behrang Safari: Det var jätte skönt att få göra mål, skön känsla!! Frei är en duktig och rutinerad mål skytt som gör en hel del för oss. Tillsammans med Marco Streller är han mycket farlig! Vi är 4 poäng efter young boys, det borde vi klara av. det är ett öppet race!

Martin: Tja! Vad tycker DU är största skillnaden mellan allsvenskan och spel utomlands? lycka till me bollen!

ANNONS
Behrang Safari: Det är lite bättre kvalitet här i Basel, vi spelar oftast längst med gräset, det är sällen vi skickar lång bollar på anfallarna. Det är lite högre passnings tempo med. Det är väl den största skillnaden.

jacke M: tja behrang vad är din styrka som fotbollsspelare???
Behrang Safari: En av mina främsta styrkor är väl att jag har Speed. Det utmärker nog mig.

Burhan: tjena behrang , jag tycker du är bra back. Hur tror du det går för Henrik Larsson i Landskrona Bois som tränare?
Behrang Safari: Tack!!! Han kommer nog göra det bra, han är intelligent och har mycket erfarenhet som han kan lära ut.

Alex: Hej behrang , jag är 17 år och spelar i junior allsvenskan ( vi kom 2a, gick inte upp till tips-elit). Undrar bara, finns chansen fortfarande? för de börjar kännas lite sent... Undrar även hur mycket tränade du som ungdom?

ANNONS
Behrang Safari: Ingen brådska!! När jag var i din ålder spelade jag i div 5 Lunds Sk. Det är klart du har chansen fortfarande, en del spelare får sina genombrott när de är äldre och en del när de är yngre. Håll alltid drömmen vid, det är det viktigaste!! Jag gissar nog på att jag tränade lika mycket som du gör, runt 4 gånger i veckan. Det är aldrig för sent!!!!!

Gonzalo Ramos: Jag antar att det är mycket träning för att bli proffs, men det finns ju folk som lever med medfödd talang. Hur som helst hur många timmar per dag vrukade du träna i ålder 15-17
Behrang Safari: Jag tränade nog 2 timmer per dag, 3-4 gånger i veckan. Men jag spelade alltid fotboll med vännerna på fritiden. Jag var nog ingen större talang när jag var yngre, alla är inte super talanger, men med hård träning och vinnarskalle så kan man bli hur bra som helst.

ANNONS

hugo: vilken musik lyssnar du på, artist/band ? :)
Behrang Safari: Det är allt möjligt!! jag kan nog börja gilla allt i stort sätt. Men Coldplay bara för att nämna nån grupp

Shlimoon: Tycker du att Zlatan ska komma tillbaka till landslaget? Personligen tycker inte jag att han ska om han inte har motivationen och viljan. Skulle upskatta ett svar tack :)
Behrang Safari: Ja, han är en stor och viktig spelare för oss. Men självklart ska han vilja spela och vara motiverad! Det är då han är som bäst!!!

Jonte: vad tror du är viktigast att träna på för en forward som är snabb och teknisk i 15 års ålder, och som vill komma ut i världen?
Behrang Safari: Du har snabbheten och tekniken, det är viktigt! Som forward är det väl målskyttet som spelar roll, så mycket nötande på avslut. Samt ska du alltid träna på allt annat också, det är viktigt att försöka bli så komplett som möjligt. Du är ung och har hur mycket tid som helst för att nå dina mål. Jobba hårt och kör på !!

ANNONS

Axel Singh Nobe: Tycker du att Erik Hamrén har jobbat bra i landslaget? Du har i alla fall jobbat bra för att inte säga enastående.
Behrang Safari: Tack så mycket! Jag har bara haft Hamrèn en gång, och av det jag har fått vara med om så tycker jag han är bra! Han har nya idéer och bra tankar om spel och spelsystem. Jag tror det kan bli hur bra som helst!!

Daniel Nilsson: Hallå Behrang! Vad tycker du svenska landslaget behöver förstärka sig i? Jag menar tex passningsspelet, mentaliteten eller till och med någon position? Jag har alltid tyckt (no offence micke nilsson) att högerbacksplatsen och den defensiva mentaliteten har varit det negativa. Men vad tycker du? By the way, grymt stort fan av dig! Du är bäst!
Behrang Safari: Tack så mycket!!! Det är en svår fråga att svara på, att säga vad landslaget just behöver för att bli bättre. Men som sagt, dagens fotboll ser väldigt offensiv ut, så man kan lägga mycket vikt kring det offensiva spelat. Men man får absolut inte glömma de defensiva, det är en av våra starka sidor.

ANNONS

hugo: har du några andra intressen förutom fotboll? nåt som du gillar att göra på fritiden? du e gryyyym btw.. :)
Behrang Safari: Tack tack!! Jo jag brukar faktiskt spela en hel den badminton när jag är ledig från fotbollen! Riktigt kul. Sen skulle jag vilja lära mig spela golf, har testat några gånger, jag är riktigt usel men det är skoj!

Fero: Hej, vilken är den bästa matchen du spelat, mest nöjd med?
Behrang Safari: I landslaget är jag ganska nöjd med Ungern borta, då kändes det bra!!

Maria: Hej Berra :) Vilken speleras tröja är den största du bytt till dig? :) Tänker man på det som spelare, att man vill byta med någon särskild? /Från en MFF-supporter
Behrang Safari: För mig har det aldrig spelat någon stor roll att byta tröja, har nog inte bytt med någon jätte stor spelare, har från Roma Taddei och från Italienska landslaget Chiellini, annars har jag nog ingen speciell .

ANNONS

fellan: vilket spelsystem tycker du att svenska landslaget ska spela? du är grym!
Behrang Safari: Svårt att säga, man får kolla på vad vi har för spelare och kvaliteter och sen försöka hitta nått som passar perfekt för oss.

Chefen: Hejsan , Brukar du lira Football manager något på din fritid? Har nämligen visat sig att det är många spelare som gör det hehe
Behrang Safari: Jag har aldrig spelat de förr, men jag vet att många gör det. Jag är mer en Pro evolution kille.

Axel Singh Nobe: Vilket är din favoklubb i engelska ligan? Safari är kung.
Behrang Safari: Man United !

Hasse Borg: Varför blev du vänsterback för du var ju offensiv mittfältare??
Behrang Safari: Ja du, jag har varit mer än mittfältare. Jag har spelat anfallare också! Det var Sören Åkerby som omskolade mig till back. Han tyckte jag hade kvaliteterna för att bli en bra vänsterback. i början tyckte jag inte alls om det, men med tiden började jag gilla det allt mer, och nu är det ingen annan position jag hellre skulle vilja spela på!!

ANNONS

Linus: Din höjdpunkt i karriären?
Behrang Safari: Att ha få spelat i Uefa Champions leagu ! Mäktigt!!

Leo: Vem vill du helst ha på din kant i landslaget?
Behrang Safari: För mig spelar det ingen roll, bara samarbetet funkar, det är det viktigaste. De matcher jag spelade med Samuel holmen funkade det bra, vi hittade varandra och det funkade!

Michael: Tjena Behrang,finns det klubbar i de stora ligorna som är intresserade av dig?
Behrang Safari: Hahahah ja det vet jag inte, men man kan ju alltid hoppas!! hahah

frallan: hur ser du på konkurensen i landslaget? dorsin,wendt,edman? ,osv
Behrang Safari: Det är hård konkurrens, och det ska det vara. De gäller att köra på och hålla sig i god form så gott de går. Det är nog det som är de avgörande i slutändan.

FCB: Tjena, läget bra? Hur ser en vanlig dag ut för dig i Basel? Under vilka tider tränar ni, är det samling innan matcher och träningar, hur ser upplägget ut? Spelar just nu i div.2 själv så är jätteintresserad att veta om man skulle ta sig lika långt som du!

ANNONS
Behrang Safari: Ja just nu ser de väl ut så här. Träning kl 10 , måste infinna mig i omklädningsrummet 45 min innan. Sen har vi c:a 2 timmars träning, ibland har vi två träningar om dagen då startar den andra runt 15:30 . Dagen innan matcherna bor vi på hotell. Träna och jobba hårt så blir det nog bra!!

johan: vem är den snabbaste spelaren du mött
Behrang Safari: Med boll är Messi ! svårt att få tag på honom!

Anton: Kung Berra, kommer vi få se dig i den himmelsblå tröjan innan du lägger skorna på hyllan? Lycka till i Europa!
Behrang Safari: Svårt att säga just nu, men jag hoppas på att kunna spela för Malmö innan jag lägger av!

Özkan: Vad anser du om att ungdomar hoppar av gymnasiet för att satsa på fotboll? Kan man bli en bra fotbollsspelare ifall man pluggar och går ut gymnasiet?
Behrang Safari: Jag pluggade och gick ut gymnasiet, tror en hel den pluggar samtidigt som de spelar fotboll. Skolan är trots allt mycket viktig! Man bör prioritera skolan minst lika hårt som fotbollen även om det är tufft! Det är nog inte så smart att hoppa av skolan !!

ANNONS

Jakob: I Schweiz möts 10 lag 4 gånger per säsong. Tycker du det är ett alternativ för Allsvenskan.?
Behrang Safari: Njae, vet inte om jag vill rekommendera det för allsvenskan. Personligen tycker jag de blir lite för tråkigt att möta samma lag 4 gånger per säsong.

Blåvitt: Tycker du att domaren tog rätt beslut som dömde straff i Champions league kvalet 2008 mellan Basel och Göteborg?
Behrang Safari: Klart! Hoppar man med båda händerna i luften i straffområdet så får man skylla sig själv, plus att de tog oss lite närmre Champions leagu hehehe

Axman: Saknar du di himmelsblå.?
Behrang Safari: KLART !

Jakob: Finns det någon spelare du tittar extra mycket på för att utveckla ditt eget spel?
Behrang Safari: Dani Alves, han är enastående!

DL: Tjena Berra! Hoppas allt är fint! Vilket lag skulle du verkligen INTE kunna spela i allsvenskan?

ANNONS
Behrang Safari: Gefle, ligger långt borta från mina hem trakter hehehehe

zaid: Vem tycker du är världens bästa spelare?
Behrang Safari: Lionel Messi

moderator: Då är chatten slut, och vi tackar alla er läsare och Behrang Safari! Tyvärr fanns inte tid att svara på de hundratals frågor som skickades in - men det blev ju en hel del ändå. Håll ögonen öppna efter nya chattar!

Publicerad 2010-02-12 kl 16:04
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto