Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Safari stannar i Anderlecht: "Tänker bara på ligaguldet"

Foto: Scanpix

Safari och Bajrami.

Hösten var strulig och Behrang Safari blev osams med tränaren. Men allt är glömt och svensken stannar i Anderlecht.

- Tänker bara på ligaguldet nu, säger han till fotbollskanalen.se.

När svenska landslaget samlades för att möta Färöarna och Tyskland i VM-kvalet i september kunde fotbollskanalen.se berätta att den 27-årige försvararen hamnat rejält ute i den belgiska kylan. Inte nog med att han hade tappat sin plats i Anderlechts startelva – managern John van den Brom förpassade honom rentav till läktaren .

- Det är klart att den perioden var tuff och att man fick kämpa för att ta sig tillbaka. Men det har jag klarat av nu och vi har lagt allt bakom oss, säger Safari till fotbollskanalen.se.

Vad var det ni var oense om?

- Jag vill helst inte gå in på det, det viktiga är att vi kunde ta oss förbi det där och titta framåt. Jag är väldigt glad över att allt löste sig. För mig fanns aldrig något annat alternativ än att ge järnet och slå mig in i startelvan igen. Det har jag gjort nu.

Därmed stannar Behrang Safari i serieledande Anderlecht åtminstone fram till sommaren. För tillfället befinner sig klubben på träningsläger i Turkiet, som en uppladdning inför den sista halvan av säsongen som drar igång om en månad.

- Jag har inte varit inställd på någon flytt under den här tiden utan bara fokuserat på att vi ska vinna ligan igen. Det är mitt enda mål för tillfället.

Vad vill du göra längre fram, en möjlig flytt till Serie A har nämnts i medierapporteringen?

- Jag har inte tänkt på det så mycket. Jag läste lite grand om att Torino skulle vara intresserade, men mer än vad som stod i tidningarna vet jag inte. Ärligt talat är mitt sikte bara inställt på Anderlecht och att vi ska vinna den där titeln, precis som i fjol.

Publicerad 2013-01-07 kl 23:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons