Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Saudisk minister bekräftar: Vill värva fler storstjärnor

Saudiarabien

Cristiano Ronaldo är redan i Saudiarabien.
Han kommer sannolikt att få sällskap av fler superstjärnor.
För den saudiska regeringen har planer på att värva fler storspelare.
- Vi har en strategi, säger prins Abdulaziz Al-Faisal till The Athletic.

Foto: Bildbyrån/TT.

De senaste åren har Saudiarabien expanderat sina idrottssatsningar. Det vittnar inte minst Al-Nassrs Cristiano Ronaldo-värvning, saudistödda golftouren LIV samt det planerade budet på VM år 2030.

Landet har heller inga som helst planer på att minska sin exponering i idrotts- och fotbollssammanhang. Snarare tvärtom.

Idrottsministern Abdulaziz Al-Faisal bekräftar nämligen att det finns planer på att värva fler storspelare till den saudiska ligan, likt Cristiano Ronaldo, med hjälp av den saudiska staten.

- Vi har en strategi, en så kallad klubbstödstrategi. Vi började år 2019 med klubbarna, för vi såg att det finns stor potential i klubbarna, men att det inte fanns någon struktur. Fotbollen i kungariket var inte strukturerad på rätt sätt. Regeringen subventionerar en hel del budgetar för att konkurrera på en hög nivå, ha höga tittarsiffror och en bra fotboll för folket, säger han till The Athletic. 

ANNONS

Idrottssatsningarna i Saudiarabien kan beskrivas som sporttvätt, att genom idrotten skapa en annan bild och anseende. Enligt Amnesty är Saudiarabien det land som avrättar flest människor i hela världen, kvinnor förtrycks och diskrimineras, UD har klassat styret som en absolut monarki och kronprinsen Mohamed bin Salman har av CIA pekats ut som personen som låg bakom mordet på journalisten Jamal Khasoggi.

Vad gäller fler storspelare till saudiska ligan uppgav Marca i veckan att Al-Hilal förbereder ett kontraktsförslag till Lionel Messi.

Tillbaka till idrottsminister Abdulaziz Al-Faisal. Han förklarar att Ronaldo-hajpen har varit en stor framgång för saudiska ligan.

- Jag ska ge er ett exempel: Bara genom att Ronaldo kom hit har vi 137 tv-kanaler runtom i världen som sänder den saudiska ligan. Det var vad vi ville i början (2019), men genom att en spelare kom hit så sänds matcherna över hela världen, säger prinsen och fortsätter:

ANNONS

- Det finns en möjlighet att komma till en ny plats och växa på idrottssidan. Vi såg det genom att Ronaldo kom hit och attraktionen följdes av hela världen.

Publicerad 2023-03-19 kl 11:24
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto