Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Schlebrügge borta tolv veckor: "Men karriären fortsätter"

Max von Schlebrügge opererar knäet – och får vila tolv veckor.
Men fotbollssatsningen fortsätter.
- Absolut, nu ska han bli helt frisk, säger agenten Patrick Englund till fotbollskanalen.se.

Bröndbyspelaren har haft svårt att ta plats i startelvan den här säsongen och sin kaptensbindel har han tvingats att lämna ifrån sig. En av förklaringarna är det så kallade ”hopparknä” som ex-hammarbyaren lidit av det senaste året.

Men efter vissa påtryckningar från 34-åringen går Bröndby nu med på att operera honom, vilket innebär en konvalescens på uppemot ter månader.

- Först och främst kan han bli helt bra i kroppen nu. Det har varit frustrerande för honom att vingas kliva av träningar och så redan efter en halvtimme många gånger.

- Egentligen är det här inget stort ingrepp, men klubben har hoppats att problemet ska gå över av sig självt, vilket det kan göra i vissa fall. Men Max är för gammal för att gå och vänta, särskilt nu när hans kontrakt snart löper ut, säger Patrick Englund.

Agenten medger att det förmodligen blir en kännbar frånvaro från planen, men vill inte sia om exakt hur länge. Bröndbys hemsida uppger att det kan röra sig om tolv veckor.

- Hur det nu blir ska han skriva ytterligare ett kontrakt som spelare. Därför ser vi det här som positivt. Ingen vill ju ha någon som bara kan träna och spela matcher till och från, säger Englund.

För att tala klarspråk: Max von Schlebrügges karriär fortsätter?
- Oh, ja. Definitivt. Med sin fysik har han många år kvar om han bara slipper skador av det här slaget.

Publicerad 2011-09-12 kl 13:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons