POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Schweiziska klubbens jättemiss - nu kan Hallenius lämna gratis

FC Aarau trodde att Linus Hallenius hade två år kvar på kontraktet.
Men i sommar blir anfallaren fri spelare – en chock för klubben.
- Då satte laget mig på bänken, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter en tung tid med skador i Italien har Linus Hallenius fått fart på karriären igen. Anfallaren har stor del i att nykomlingen FC Aarau kommer att hänga kvar i den schweiziska högstaligan och under säsongen har det blivit fem mål och en assist, bland annat avgjorde han mot topplaget Grasshoppers. 

Innan jul var allt frid och fröjd och klubben var lyrisk eftersom man trodde att deras svenske anfallare skulle stanna i minst två år till. Men där hade föreningen fel. Vad man hade missat var att en option var inskrivet i kontraktet och plötsligt gick det upp att Hallenius kan lämna gratis i sommar. 

- Det har blivit konstigt på slutet. När jag skrev på kontraktet så skrev jag på ett år med option men Aarau har varit inställd på att jag hade skrivit på ett treårskontrakt. Klubben har trott att jag ska vara här i tre år. Jag hade förstått att kontraktet är uppbyggt så att jag blir fri till sommaren. Efter de fyra första matcherna efter juluppehållet så förstod klubben det här och då kom man till mig och sa att vi måste sätta oss ner och förlänga, säger Linus Hallenius till fotbollskanalen.se.

- Jag har haft ett skitbra år här och trivs väldigt bra i klubben med lagkamrater och ledare, men det är ju en väldigt liten klubb och organisation. Det är bra matcher, bra motstånd man får möta här, men jag känner att jag vill avvakta och se vilken situation jag hamnar i, om jag kan hitta något annat och då har det krockat lite där. 

När Aarau förstod att man hade missat detaljen att Linus Hallenius kan lämna gratis om några månader så valde man att bänka honom.

Beslutet blev enklare eftersom inte laget har något att spela för, laget kan inte åka ur serien och då blev motiveringen att man vill bygga ett lag inför nästa säsong.

- Ja, klubben satte mig på bänken eftersom de vill att jag ska förlänga. Så senaste en och en halv månaden har väl varit sådär. Men i övrigt har jag haft ett väldigt bra år och har kommit tillbaka i spel igen och har gjort en del mål. Därför känner jag att det skulle vara kul att komma till något annat, säger Hallenius.

Har du förståelse för att klubben har bänkat dig?

- Målsättningen har ju varit att hänga kvar eftersom vi är nykomling och det gör vi nu. Det är lite konstigt, men självklart förstår jag att klubben bygger för nästa säsong. Klubben har sina intressen och jag har mina.

Så klubben visste inte att det står i kontraktet att du kan lämna gratis?

- Nej, det är ju en liten klubb. Jag har hela tiden varit inställd på att göra ett väldigt bra år och sedan kunna hitta något annat medan klubben kanske har tänkt att jag har hittat ett ställe där jag spelar och trivs och att jag vill stanna här. Sedan när klubben upptäckte det här efter fyra omgångar efter jul så förstår jag att man vill förlänga. Klubben trodde ju att jag hade längre och att jag skulle stanna ett tag.

Har du inte fått vara med i truppen?

- Jo, jag har gjort inhopp i matcher. Jag har hjälpt laget och har gjort mål så tränaren vill använda mig om det behövs.

Hur ser du på ditt år i Aarau?

- Jag är nöjd. Det kändes skitbra direkt efter jul. Jag fick bland annat göra mål borta mot Grasshoppers när vi vann. Det är klart, då känner man att man är tillbaka. Då spänner man bågen igen och då, när man har gjort det bra, blir det såklart en enklare situation till sommaren när man är fri. Så det blev lite konstigt när klubben förstod mina planer.

Med tanke på att det gick tungt i Italien med skador och annat, har tiden i Schweiz varit viktig för dig?

- Ja, förra året när jag inte hade spelat i Italien på ett år så glömmer man bort hur det känns när man får spela och hur det känns att vara viktig och delaktig i ett lag. Jag är jäkligt glad att jag skrev på här och fick känna den känslan igen. När man gör mål igen då känner man hur mycket man har saknat det, att få vara med och bidra i matcherna. 

- Det har varit kul att få möta Basel och Grasshoppers som är stora klubbar även ute i Europa. Ligan här har fått högre status. Det har varit väldigt kul att få spela här och att jag har fått göra mål mot stora lag. Förutom att jag var skadad i Genoa så ska man ju veta att jag faktiskt konkurrerade med och Marco Borriello och Ciro Immobile som leder skytteligan i Serie A.

Vad händer efter Aarau?

- Jag vet inte vad som händer nu. Jag har hela tiden varit inställd på att hitta något annat. Jag skulle vara här i ett år och få hitta tillbaka till mig själv, hitta tillbaka till glädjen och till mitt spel. Sedan vill jag prova något annat, men vi får se vad det blir. Får se om det finns intresse att ta ställning till. Jag har aldrig varit i den här situationen där jag är fri spelare. Jag vill tänka noga så att det blir ett bra beslut. Nu vill jag hitta en klubb som jag känner att jag vill stanna i, hitta ett lag där jag vet att jag ska stanna i flera år.

Publicerad 2014-04-25 kl 09:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå