Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Se kaosbilderna på Cissé: "Jag stannar inte länge i Grekland"

På lördagskvällen utbröt kaos i det grekiska superderbyt. Se bilderna när Djibril Cissé kämpar för att fly från de instormande fansen.
- Jag stannar inte länge i Grekland, säger han.

Som fotbollskanalen rapporterade på lördagskvällen var jättematchen mellan Olympiakos och Panathinaikos mycket stökig. Särskilt efter slutsignalen. Det sistnämnda laget förlorade med 2-1 vilket i stort sett innebär att Olof Mellberg och hans Olympiakos säkrar ligatiteln. De leder med tio poäng, men segern mot ärkerivalen var omtvistad.

På presskonferensen efteråt hävdade flera besvikna Panathinaikos-spelare att de blivit överfallna av supportrar som rusat ned från läktaren, in på planen. Dessutom ansåg de att segerskottet till 2-1 borde ha blivit bortdömt för offside. Plus att de hade synpunkter på andra beslut av domarteamet.

”Det här var ett sorgligt skådespel, en fars”, skriver klubben i ett offentligt utlåtande enligt AP.

Panathinaikos vicepresident Dimitris Gontikas var också rasande efter uppgifterna om att fyra av hans spelare råkat ut för våldsamheter från fansens sida.

- Det här var ett rån. De slog Cedric Kante, Josu Sarriegi, Sotiris Ninis och Djibril Cissé. Vi kan inte ursäkta förbundet om de inte straffar Olympiakos stenhårt, säger han till AP.

På en bildsekvens från youtube, som du ser nedan, får Cissé febrilt slita sig loss för att kunna ta sig in i omklädningsrummet efter slutsignalen. Han sade till det samlande pressuppbådet att ”det här var droppen” och att han nu överväger att lämna Grekland till sommaren.

Olympiakos presschef som fotbollskanalen fick en kort pratstund med på lördagskvällen ville dock tona ned händelserna. Enligt honom rörde det sig mestadels om firande från hans klubbs anhängare, och ingen ska ha råkat illa ut på allvar.

Publicerad 2011-02-20 kl 17:18
Annons
Annons
Annons