POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Seattle släpper Ljungberg till England: ”Stöttar honom oavsett hur han gör”

Fredrik Ljungberg dominerar i Seattle Sounders, och kan var aktuell för en utlåning till Premier League när MLS-säsongen är över.
- Vi stöttar honom oavsett vad han beslutar sig för, säger Chris Henderson, sportchef i Seattle Sounders till fotbollskanalen.se.

Seattle Sounders säkrade en plats i slutspelet i MLS i och med 3-2-vinsten mot Kansas City Wizards – och lagets storstjärna Fredrik Ljungberg var mästerregissören bakom segern. ”Freddie”, som Ljungberg kallas i Seattle, låg bakom samtliga tre mål för Sounders.
- En enormt viktig vinst för oss, sade Ljungberg om till klubbens hemsida efter matchen.

Sounders är nykomlingar i MLS och har alltså lyckats nå slutspelet under sin första säsong. Och i klubben är man väldigt nöjda med sin ”franchise player” – det vill säga den spelare som man får undanta från lönetaket som reglerar lönerna i MLS. David Beckham är ett annat exempel på franchise player.
- Det är väldigt stort för oss att nå slutspelet. ”Freddie” är en sådan spelare som bidrar med otroligt mycket. Hans rutin, hans vilja att vinna. Det visade han inte minst igår när han låg bakom alla tre målen, säger Seattles sportchef Chris Henderson.

- Det har funnits spelare som har kommit till våran liga och inte tagit det på allvar. Men så har det inte varit för Freddie. Han har visat från början att han ville visa att detta var på allvar. Det gör också att respekten för ligan ökar. Spelare som Freddie och David Beckham kommer hit och gör bra ifrån sig – och sedan kunde Beckham gå till Italien och spela på en hög nivå.

Ni satsade en hel del på Fredrik Ljungberg som er franchise player, har han infriat era förväntningar?
- Vi hade höga förväntningar men han har inte gjort oss besvikna. Han har get oss allt vi hade kunnat önska oss.

Ni är i slutspel som nykomlingar – vilka chanser ger du er att gå hela vägen?
- Om vi vinner nästa match kan vi få hemmaplansfördel i semifinalen – och göra vi fyra bra matcher så kan allting hända, säger Henderson

Det är somliga i Sverige som önskar att Ljungberg hade fortsatt i landslaget – tror du att han kunde ha hjälpt Sverige att kvalificera sig till VM?
- Svårt att säga. Jag har ju sett honom spela för landslaget och han har gjort det bra, kanske kunde han ha gjort skillnad.

Du nämnde David Beckham som gick till Milan och Italien. Det finns uppgifter om att Fredrik Ljungberg kan lånas ut till England under MLS uppehåll, kan du kommentera det?
- Vi har inte pratat med Freddie om det. Jag har själv varit spelare och vet att kroppen kan behöva vila. Och det kanske hade gjort honom gott at ta en paus och få vila ordentligt och komma tillbaka ännu bättre, säger Chris Henderson.
- Men oavsett vilket beslut Freddie tar så kommer i att stötta honom.

MLS-säsongen slutar den 22 november. Om Ljungberg skulle lånas ut från Seattle är han tillgänglig för spel från och med den 1 januari.

MLS börjar sin säsong igen i mars men enligt ligans bestämmelser skulle Ljungberg kunna stanna i Arsenal till och med den 15 april – och som det visade sig i fallet David Beckham så kan lånet sträcka sig hela den, i det här fallet engelska, säsongen ut.

Publicerad 2009-10-19 kl 12:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå