Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Skenderovic varnar Stabaek för rättegång: "Kan ta detta vidare till domstol"

Haris Skenderovic hotar att dra Stabaek inför rätta.
Anledningen: Klubbens försök att bryta hans kontrakt.
- I värsta fall får domstolen avgöra, säger backen till fotbollskanalen.se.

Svensken är en av sex spelare som fått samma besked från sin norska arbetsgivare. Enligt Stabaek har deras avtal helt sonika sagts upp – trots att överenskommelserna egentligen sträcker sig flera år framåt i tiden. Den skuldtyngda föreningen anser sig ha rätten på sin sida att med en månads varsel eliminera samarbetet.

- De säger att vi har uppsägningstid under januari månad, och att det därefter blir så att våra vägar skiljs åt. Men det håller inte vi spelare med om. Enligt oss vore det väldigt märkligt om deras agerande skulle tillåtas. Jag har svårt att se att det fungerar så, säger Skenderovic till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Stabaek tvingades ju tidigare i vintras lämna nybyggda Telenor Arena av ekonomiska skäl och man har för närvarande en trupp bestående av 15 man. Plus då Skenderovic och hans kollegor som hamnat i en limboliknande situation.

- Men det är okej, på det sättet. Vi tränar på som vanligt för att uppfylla vår del av överenskommelsen. Den nye tränaren som tog över efter Jörgen Lennartsson har tagit väl hand om oss och vi är varken mer eller mindre välkomna än de andra i lagetm, säger Skenderovic.

Ett par av dina kollegor har trots allt gått med på en lönesänkning också?
- Ja, två är muntligt överens med klubben, men har inte skrivit på något, en har flyttat och så återstår jag och två till. Vi förhandlar fortfarande men vet inte vad som händer för vår del.

När får du klarhet i det?

- Våra ombud ska träffa klubben i nästa vecka och det värsta scenariot – som ingen vill ha – är ju att vi tvingas gå vidare med en rättegång för att hävda våra rättigheter. Det blir från 1 februari i så fall.

Du är beredd att lösa det här juridiskt?

ANNONS
- Ja, absolut. Enligt Stabaek har de sagt upp mitt kontrakt – men jag vill självklart stanna de resterande två åren och spela vidare enligt det gällande avtal som jag skrivit på. Enas vi inte blir det en rättssak.

Vad gör du om du lämnar Stabaek?
- Jag har ju inte pratat med så många klubbar ännu eftersom läget är så oklart. Men det är klart att det blivit en del samtal fram och tillbaka. Men min förhoppning är fortfarande att detta ska ordna upp sig på bästa sätt.

Publicerad 2012-01-10 kl 20:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto