Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Skotske experten om Guidetti: "Det är likheten med 'Henke'"

Foto: Scanpix/Heraldscotland.com

Nästa

Avbryt
Försök igen

Han talar i rubriker, älskas av fansen och öser in mål.

Vi pratade med skotska The Heralds förstereporter Hugh MacDonald om nya Celtic-favoriten John Guidetti.

– Det finns en jämförelse att göra med Henrik Larsson, säger han.

John Guidetti har slagit ner som en bomb, i positiv bemärkelse, i Glasgow. 22-åringen har öst in mål och efter sitt senaste hattrick hyllasn han rejält i engelsk och skotsk press. Det snackas både om jämförelser med Henrik Larsson och en permanent flytt till Celtic i januari för fem miljoner pund (ungefär 59 miljoner kronor).

Vi hörde med skotska fotbollsexperten Hugh MacDonald, förstereporter på The Herald, om John Guidettis först tid i klubben och vad som väntar. Han tror, bland annat, att om Guidetti fortsätter i den här takten så lär framtiden ligga i Premier League - inte Skottland.

Hur skulle du ranka John Guidettis tid i Celtic, med 8 mål på 8 matcher?

– Väldigt högt. Skotsk fotboll är på nedgång i nuläget och Guidetti är utan tvekan en fantastisk talang. Skillnaderna mellan Manchester City och Celtics resurser är enorma och Guidetti förkroppsligar det avståndet. Han har haft stor påverkan. Hans personlighet överensstämmer helt med bilden av Celtic, säger MacDonald till Fotbollskanalen.

Vad tycker supportrarna om honom och hans förmåga att "prata i rubriker"?

– Supportrarna älskar honom och när Celtic-fansen älskar en så visar de det med vrål och sånger. Han är fantastisk på presskonferenserna. Efter sitt mål mot Kilmarnock sa han att Celtic kunde vinna kvadrupeln: den inhemska trippeln och Europa League. När han pressades om Europa League verkligen gick att vinna svarade han: "100 procent". Sedan fortsatte han och sa att han var en bättre kock än Gordon Ramsay, och bjöd in en journalist till sin lägenhet för att äta tacos.

Är det realistiskt att Celtic ska köpa honom redan i Januari? Kommer han att vara kvar i klubben nästa säsong?

– Celtics problem är enkelt. Om han fortsätter att göra mål kommer Premier League-klubbar vilja ha honom. De kan betala de fem miljoner punden utan att att oroa sig och Guidetti kommer, antagligen, att välja England före Skottland. Han har redan sett till att sin utlåning blev framgångsrik lån för honom själv. Han har höjt sin status. Nu måste han fortsätta leverera. Om han gör det, blir bättre tränad och behåller skärpan ligger hans framtid bortom Skottland.

Jämförelserna med Henrik Larsson, finns det några att göra?

– Ja, det finns en jämförelse att göra med Henrik Larsson i det att han var helt okänd när han kom till Celtic. Folk visste inte vem Henrik var då, och visste inte vem Guidetti var nu. Henrik tog chansen att ge sin karriär nytt liv och det ledde till en Champions League-final med Barça och en period i Manchester United. Guidetti kan, han med, bli starkare och växa genom sina erfarenheter i Glasgow. Men det måste betonas att Larsson blev en otrolig spelare. Det räcker med att man läser om vad Sir Alex Ferguson sade om hans korta tid i manchester United i sin senaste biografi. Henrik är ju också den populäraste Celtic-spelaren det här årtusendet. Överlägset.

I klippet ovan ser ni hans senaste frisparkspärla i cupspelet mot Partick Thistle.

Publicerad 2014-10-30 kl 17:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons