POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Smällen mot Blatter - Fifas främste trotjänare hotar att sluta i protest

Kritiken fortsätter mot Sepp Blatter. Nu hotar den person som suttit längst i Fifas exekutivkommitté med att avgå – om inte organisationen reformeras.
- Jag kan inte jobba på en korrupt arbetsplats, säger Michel D'Hooghe.

Den 79-årige schweizaren Sepp Blatter blev visserligen omvald som president för det världsomspännande fotbollförbundet i fredags, men den gångna veckan har ändå varit en av hans tyngsta – om inte den tyngsta – sedan han tog över ordförandeposten för många år sedan. Fifa skakas ju av en stor korruptionsskandal där en rad av dess högst uppsatta makthavare blivit gripna misstänkta för penningtvätt, mutbrott och förskingring.

Och nu kommer nästa bakslag för Blatter. Fifas medicinska chef Michel D'Hooghe är med sina 27 år på ämbetet den som suttit längst i förbundets mäktigaste organ, exekutivkommittén. Men nu hotar han med att kliva av.

- Jag kan inte förlika mig med tanken på att ge ännu mer tid än de 27 år jag redan investerat på en organisation där korruptionen tillåts att fortsätta, säger D'Hooghe.

- Mitt samvete är rent och jag har bestämt mig: Jag stannar inte kvar (i Fifa) under de rådande omständigheterna. Det är dags för en förändring och vi får se inom de närmaste dagarna vad som händer. Låt mig vara tydlig: Om situationen inte förändras inom Fifa har jag ingen plats där.

Sedan sitt tillträde i exekutivkommittén 1988 har Michel D'Hooghe suttit där utan avbrott. Nu tar han till medicinska termer för att beskriva sin avsmak inför organisationen.

- Om du drabbas av en varböld räcker det inte med vanlig medicinering. Vill du bli frisk måste såret skäras upp helt för att kunna renas.

Samtidigt har Heather Rabbats, som tidigare ingick i Fifas arbetsgrupp mot diskriminering, gjort slag i saken. Tidigare i veckan meddelade hon att hon avslutar sina uppdrag med omedelbar verkan.

Publicerad 2015-06-01 kl 19:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto