Solskjaers "super-sub" avgjorde cupfinalen

Andra ligor och cuper

Med Manchester United vann anfallaren flera tunga titlar.
Nu har Ole-Gunnar Solkjaer fört över vinnarmentaliteten till Molde.
På söndagen förde han klubben till seger i Norska cupen efter 4-2 mot Rosenborg - med hjälp av en "super sub".

Under tiden i Premier League-klubben gick norrmannen under smeknamnet "super sub". Ett namn som Ole Gunnar Solskjaer började kallas efter att ha avgjort flera matcher i rollen som sen inhoppare.
I dag är historien den omvända.
Sedan 2011 är han tränare i moderklubben Molde.
Och kanske har Solskjaer - precis som hans förre tränare Alex Ferguson hade - hittat sin "super sup".

Med fyra minuter kvar av norska cupfinalen mot Rosenborg bytte han in Tommy Høiland. Fyra minuter senare slet 24-åringen sig loss från sin försvarare och placerade in 4-2-målet bakom den svenske målvakten Daniel Örlund.
Ett mål som punkterade tillställningen på Ullevål, och som sekunder efter slutsignalen gjorde att Moldespelarna firade triumfen i mittcirkeln.

Inte nog med det.  Målet resulterade i att Ole Gunnar Solkjaers framgång som tränare fortsätter: vinnare av norska ligan 2011, 2012 och mästarlag 2013 efter finalsegern i Norska cupen. Det är inget dåligt cv för den förre storspelaren.

Publicerad 2013-11-24 kl 16:03