POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ståle hyllar Wendt och Antonsson: ”Tillräckligt bra för vilken liga som helst”

Ståle Solbakken går från FC Köpenhamn till Köln. Han tror också att Oscar Wendt och Mikael Antonsson försvinner till större klubbar.
- De är tillräckligt bra för vilken liga som helst, säger han till fotbollskanalen.se.

FC Köpenhamns norske succétränare Ståle Solbakkens kontrakt går ut i sommar – och nyligen bestämde han sig för att ta över tyska FC Köln i stället för att vänta in jobbet som norsk förbundskapten. Köln köpte loss Ståle från det fyraårskontrakt han hade skrivit på med det norska förbundet, och den 1 juli tar han över laget som blev tia i Bundesliga den här säsongen.

- Det känns jättebra. De ville verkligen ha mig och jobbade hårt för det. Det är spännande för Bundesliga och spännande med just Köln som har en fin tradition. Jag ska försöka skapa stabilitet där, säger Solbakken till fotbollskanalen.se.

Det har spekulerats i att den norske tränaren skulle vilja ha med sig FCK-svenskarna Oscar Wendt och Mikael Antonsson till Köln. Bådas kontrakt går ut i sommar, och de svenska försvararna har båda sagt att de inte kommer att förlänga. Wendts agent bekräftade nyligen att vänsterbacken är intresserad av att hänga med Solbakken till Köln.

Norrmannen är dock försiktig. Han säger sig inte ha tillräcklig koll på Kölns spelarmaterial än.

- Så långt har jag inte kommit. Jag måste titta på Köln först och se vad som eventuellt kan behövas. Jag måste se lite matcher på dvd, jag har bara fått en grov översikt, sett spelarna kicka lite.

Solbakken tror dock inte att Wendt och Antonsson kommer ha några problem med att hitta nya klubbar inför nästa säsong.

- De är tillräckligt bra för att spela i vilken liga som helst. Det kommer inte att vara något problem, de har många klubbar att välja på, konstaterar den avgående FCK-tränaren.

Publicerad 2011-05-18 kl 18:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå