Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Startdebut för Bengtsson - ersätter Wendt: "En superstark spelare"

Oscar Wendt är skadad – och Pierre Bengtsson startdebuterar för FCK i helgen.
- En superstark spelare, säger sportchefen Carsten Jensen till fotbollskanalen.se.

FC Köpenhamn har rivstartat året med Champions League-spel mot Chelsea och svenske vänsterbacken Oscar Wendt är småskadad. Därför står han över när huvudstadslaget möter FC Midtjylland till helgen.

- Han har drabbats av en liten sträckning i ryggen och får vila nu, men antagligen är det bara över helgen. Fast jag har inte pratat direkt med honom, säger Carsten Jensen, sportchef i FCK till fotbollskanalen.se.

Är han tillbaka i returen mot Chelsea, 16 mars?
- Ja, det måste absolut vara vår ambition, säger Jensen.

I Wendts frånvaro får dock en annan blågul spelare chansen. Den förre AIK:aren Pierre Bengtsson som i vintras värvades in från Nordsjälland.

- Det är en superbra spelare, som gjort det fantastiskt under sin tid hos oss. Vi har stora förhoppningar att det ska gå bra för honom, och jag har bara positiva saker att säga om honom. Pierre har gjort ett gott intryck under de två månader han varit i klubben, säger Jensen.

Enligt honom blir skillnaden inte så där svindlande stor för FCK:s spel i och med bytet, trots att Wendt hör till truppens mest tongivande namn.

- Pierre är redo. Hans egenskaper ligger mycket nära Oscars faktiskt, de har lite samma kvaliteter tycker jag, säger Jensen.

Publicerad 2011-03-04 kl 12:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons