POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Stenman efter comebacken: "Ett jävla skitår"

Foto: Scanpix

Stenman bars av planen efter hälskadan.

I vintras var han aktuell till Sveriges EM-trupp. Istället tvingades Fredrik Stenman till nio månaders rehab.

– Det har varit ett jävla skitår, säger Stenman till fotbollskanalen.

I söndags fick Fredrik Stenman hoppa in för sitt Club Brügge i matchen mot Charleroi.

– Det har varit ett jävla skitår. Så självklart kändes det bra, och skönt, att vara tillbaka, säger Stenman till fotbollskanalen.

För det var i februari som Fredrik Stenman spelade sin näst senaste ligamatch. Club Brügge mötte KV Kortrijk när Stenman slet av hälsenan. Han beräknades vara borta i ett halvår. Det blev nio månader.

– Jag har haft mycket otur. Först var det den stora skadan, hälsenan, och tvingades göra en mycket tuff och tråkig rehab. Jag siktade på att vara tillbaka i september och det var jag väl också, säger Stenman till fotbollskanalen.

Men då kom nästa bakslag. I en förberedande match med B-laget åkte Stenman på en bristning i baksida lår och tvingades vila i tre veckor. Sedan började han träna igen, men vid första matchen med B-laget fick han en ny bristning i låret.

– Då vilade jag i fyra och en halv vecka. Det var egentligen så att den stora skadan gick lättare än småskadorna. Med hälsenan sade folk att det kommer att ta sex, sju månader och sedan kommer jag att känna själv att det är läkt, och så var det. Med småskadorna hade man inte samma tålamod, framförallt inte första gången. De var det jobbiga, och att man tappar kondition, säger Stenman.

Nu ser dock allt bra ut för ytterbacken som fanns med i diskussionerna om en plats i den svenska EM-truppen innan han slet av hälsenan.

– Konditionen finns där nu, jag har genomgått mycket tester och allt ser bra ut där. Sedan är det en annan sak när det väl blir match. Igår räckte det till ett inhopp, hur det blir i framtiden vet jag inte. Nu när jag är frisk är det bara att gasa och köra, man får kriga för att ta en startplats och sedan tänker jag inte släppa den ifrån mig, säger Stenman.

Publicerad 2012-11-26 kl 14:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå