Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Storklubben flyttar 1032 kilometer bort

Foto: Scanpix

Sjachtar Donetsk tvingas flytta efter oron i östra Ukraina.

Destination: Lviv, omkring 1032 kilometer bort i andra delen av landet.

– Det är bara för mycket nu när människor gråter, lider och förlorar sina näraste, säger tränaren Mircea Lucescu enligt Reuters.

Oron i Ukraina är fokuserad i de östra delarna av landet och runt Donetsk har det nu förvärrats till den grad att mästarna Sjachtar tvingas flytta. Den här säsongen kommer de att bo i Kiev, närmare mitten av landet, och spela i Lviv. Den galiziska staden ligger i landets västra utkanter, hela 1032 kilometer bort från Donetsk.

– När vi är säkra på att det är säkert i Donetsk kommer vi att spela där. Jag är en fotbollsspelare och det är väldigt sorgligt, jag vill ha fred. Det är det viktigaste, säger målvakten Andrij Pjatov enligt Reuters.

Tränaren Mircea Lucescu förklarar jätteflytten.

– Laget gillade staden och atmosfären var fantastisk. Vanligt när vi möter Karpaty (stadens lag) anländer vi först på matchdagen och ser bara hotellet och arenan. Vi har varit här i tre dagar nu och har sett stadens skönhet.

Lucescu är skärrad över vad han har sett i Donetsk.

– Det som händer där är inte normalt. De förstör staden och livet för många människor. jag förstår inte varför de inte lyssnar på varandra och gör det rätta. Det är omöjligt att hålla på så här i Europa på 2000-talet. Europa är en så pass civiliserad kontinent så man undrar hur det är möjligt? Vi vill att fotbollen ska hjälpa folk att finna ögonblick av glädje. Det är bara för mycket nu när människor gråter, lider och förlorar sina näraste. Det är för mycket, avslutar han.

Sedan tidigare har sex spelare vägrat återvända till Sjachtar.

Publicerad 2014-07-23 kl 12:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons