Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Struligt för svenskproffsen i Turkiet - mindre lön utan speltid

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Mattias Mete

Mattias Mete och Nahir Oyal har varit Turkiet-proffs i 19 dagar - men duon har inte spelat någon match och därför har ekonomin blivit lidande.
- Är du inte med i truppen så får du mindre pengar, säger Mete till fotbollskanalen.se.

Den 7 januari lämnade Mattias Mete Syrianska för det turkiska andraligalaget Sanliurfaspor och dagen efter fick han sällskap av Djurgårdens Nahir Oyal. Den första tiden har varit strulig för duon som har behövt skaffat turkiska id-kort för att inte ingå i lagets utlänningskvot och för att få speltillstånd. Därför har det inte blivit något spel vilket betyder att inkomsten har blivit lidande.

Enligt fotbollskanalens källor har Mattias Mete och Nahir Oyal kontrakt baserade på matchprestation. Duon får en summa uppdelat på matcher som är kvar, och om man inte är med i matchtruppen så får man mindre.

- Alla har en grundlön, sedan finns lagbonusar. Är man med i truppen så får man 100 procent, är du inte med i truppen så får du 20 procent av bonusen. Vinner man en match så lever man bara på matchpremierna, säger Mete till fotbollskanalen.se.

Gäller att prestera för annars blir det inte mycket pengar?

– Ja, det är klart.

På söndagen spelar Sanliurfaspor mot Kahramanmaraşspor och då är Mattias Mete och Nahir Oyal med i matchtruppen för första gången. Båda har kontrakt säsongen ut och det återstår 17 omgångar.

- Jag är med i matchtruppen, vi får reda på laget i morgon (söndag). Det är samma för Oyal. Det har varit stressigt och nu har det löst sig med allting och nu ser jag fram emot matchen.

Publicerad 2014-01-26 kl 12:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons