Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Succé i Europa – men nu kan Rasmus Lindgren missa premiären: ”Känner av samma knäskada”

Han sköt Ajax vidare i Champions League. Men nu är Rasmus Lindgrens ligapremiär i fara.
– Jag har känningar i knäet igen, säger han till fotbollskanalen.se.

Rasmus Lindgren hade en jobbig säsong i Ajax förra året. Först sattes han mer eller mindre i frysboxen, och när han väl bröt sig ur den stoppades resten av säsongen av en jobbig knäskada. Nu är han äntligen tillbaka på riktigt och gjorde målet som till slut tog Ajax vidare i Champions League i veckan. Fotbollslivet har börjat kännas bättre för Lindgren, menar han själv, men samtidigt har skadefarhågorna kommit tillbaka.

– Det stämmer. Formen känns bra efter fyra månaders knäskada har jag varit frisk hela försäsongen och spelat mycket, så det känns bra.

– Nu har jag dock efter Champions League-matchen har jag dock lite känningar i knäet igen, så vi får se här i helgen om jag kan spela något.

Imorgon kommer Lindgren att testa knäet och se om han kan spela ligapremiären mot hans gamla lag Groningen på söndag. Tråkigt nog är det samma skada som han drogs med i vintras, som han känner av nu.

– Jag kände av samma knäskada som jag hade förra säsongen. Jag kände av den i matchen att det var lite stelt. Jag ska testa på träningen i morgon om jag kan spela på söndag.

– Det är helt upp till mig själv hur jag känner mig i knäet. Eftersom jag har gått med det väldigt länge vill jag inte ta några risker. Man får passa sig, speciellt med knäna – det är väldigt känsligt.

Är det något som oroar?
– Jag hoppas inte att det ska vara så farligt såklart. Det är mer att det är lite stelt och känningar efter matchen.

Annars är Lindgren väldigt optimistisk inför den nya säsongen. Han säger att han känner stort förtroende från tränare Martin Jol, som har spelat honom mycket under försäsongen. Nu satsar han och Ajax förstås på att ta tillbaka ligatiteln – som Twente vann förra året.

– Vi är ett av tre lag som kan ta det. Det är vi, PSV och Twente. Vi kommer absolut vara med bara vi inte tappar några spelare. Vi hade åtta-nio spelare på VM här, och det viktigaste är att vi får behålla de bästa spelarna.

Och en av de spelarna är väl Suarez?
– Suarez är absolut viktig. Han är fantastiskt bra. Han visade i VM också att han håller riktigt hög klass. Det är väldigt, väldigt viktig att vi får behålla honom.

Är du förvånad att han inte lämnat tidigare?
– Nej, alltså egentligen inte. Det är först nu i sommar som jag har tyckt att nu borde klubbarna komma. Samtidigt vill nog Ajax ha väldigt mycket pengar och det är nog inte många klubbar som kan komma upp med så mycket pengar i dessa tider.

En spelare som förstärkt en av Ajax främsta ligarivaler – FC Twente – är ju Emir Bajrami. Lindgren mötte honom i holländska supercupen häromveckan, och menar att han är bergsäker på att Bajrami kommer lyckas i Eredivisie.

– Absolut, det är en bra spelare. Sådana spelare klarar sig alltid. Speciellt i Holland där det spelas väldigt öppen fotboll, det passar honom väldigt bra.

Bajrami kommer ju spela landskamp med Sverige mot Skottland nästa vecka. Lindgren vill dock inte för egen del prata landslag, utan menar att det får komma om det kommer.

– Nej, jag vill inte tänka på det särskilt mycket. Jag vill bara vara frisk och spelar man då väldigt mycket i en klubb som Ajax så kommer nog det av sig självt.

Publicerad 2010-08-06 kl 18:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons